Nem vicc, indul a bohócképző

InfoRádió
2017. július 19. 06:03
Több évtized után indul újra a bohócképzés Magyarországon. Csütörtöktől a szarvasi bohóc workshopra várják a jelentkezőket. A nyári tábor után pedig szeptembertől elindul a kétéves kurzus a Baross Imre Artistaképző Szakgimnáziumban - mondta az induló bohócosztály egyik vezetője, Méhes Csaba pantomimművész, bohóc az InfoRádióban.

A csütörtökön kezdődő egyhetes szarvasi táborra és workshopra több külföldi vendég is érkezik, akik a bemutatók mellett tanítanak is – mondta el a pantomimművész. A záró gálaműsorra mindenkit szeretettel várnak – tette hozzá Méhes Csaba.

A szeptemberben induló bohócosztály egyik vezetője hangsúlyozta, Magyarországon régóta nincs bohócképzés.

„Utoljára a hetvenes években indult bohócosztály az artistaképzőben. A most induló, kétéves, OKJ-s kurzusra mindazok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a szakma iránt. Lesz akrobatika, tánc- és zeneórák, pantomim és minden, ami a bohóc szakmához kapcsolódik: sminkeléstől a kosztümtervezésig.”

A képzés hiánya miatt a bohócok száma is kevés – mondta Méhes Csaba. Magyarországon kifejezetten hiányzik a színházi bohóc, de a cirkuszban is ritkán látni – tette hozzá.

„Könnyűnek tűnik ez a szakma, de kevés jó bohóc van.”

A bohóc feladatáról a pantomimművész elmondta, meg kell érintenie a nézőket, vidáman vagy akár szentimentálisan.

„A lényeg, hogy átemelje a nézőket egy másik dimenzióba.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megint lesz bohócképzés
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást