eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ismert színész veszi meg a budapesti színházat

Ismert színész veszi meg a budapesti színházat

50 millió forintért Puskás Tamás, a színház igazgatója veheti meg a belvárosi Centrál Színházat üzemeltető nonprofit kft.-t. Így döntött kedden a főváros tulajdonosi bizottsága.

Puskás Tamás rendező volt az egyetlen jelentkező a főváros által a Centrál Színház Nonprofit Kft. eladására kiírt pályázaton. A Főváros Emberi Erőforrások Bizottsága után a Tulajdonosi Bizottság is áldását adta az adásvételre, a szerdai közgyűlésnek már csak az lesz a dolga, hogy a fenntartói szerződés helyett közszolgáltatási szerződést kössön az immár Puskás Tamás tulajdonában lévő céggel - írja a hvg.hu.

Puskás 50 millió forintért jutott hozzá a Centrál Színházat üzemeltető kft-hez,

melyben az épület nem, de a színházi működéséhez szükséges nem beépített berendezések, színpadi jogok, díszletek, jelmezek is benne foglaltatnak. A csődbe jutott Vidám Színpad helyén ő hozta létre a mai színházat. 

A főváros annyit nyer a magánosításon, hogy nem kell támogatnia a színházat, és nem őt terhelik az épület karbantartási költségei, továbbá bérleti díjhoz is jut. A szerződés szerint a kft. havi 1,7 millió forintért bérelheti a színház Révay utcai épületét tíz évig a fővárostól. 

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×