eur:
393.63
usd:
368.72
bux:
65944.91
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ezek az év legjobb gyerekkönyvei

Átadták Az Év Gyerekkönyve-díjakat a Vörösmarty téren.

Átadták pénteken a 2016-os Az Év Gyerekkönyve-díjakat a budapesti Vörösmarty téren, a könyvhéten.

A 12 év alatti kategóriában a legjobb gyerekkönyv szerző díját Elekes Dóra kapta a Dettikéről és más istenekről (Csimota Kiadó) című könyvéért, míg a 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! Kortárs ifjúsági novellák (Móra Könyvkiadó) című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám és Gaborják Ádám válogatta - közölte a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY).

A legjobb illusztrátornak 2016-ban Dániel András bizonyult az És most elmondom, hogyan lifteztem (Pozsonyi Pagony) című könyvéért, a legjobb fordító díját Lackfi János kapta Az informatikus kutyája - Frankofon antológia (Móra Könyvkiadó) című kötetért. Az innovációs díjjal az autista gyerekekkel foglalkozó veszprémi AutiSpektrum Egyesületet ismerték el a Csillagbusz című, integrációt segítő könyvért, amelyet Stefanik Krisztina írt és Bartos Erika illusztrált.

A Magyar Gyerekkönyv Fórum külön szerzői díjában az elmúlt években mutatott kiemelkedő tevékenységéért Kertész Erzsi, a külön illusztrátori díjban Nagy Norbert részesült.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egymillió forint összdíjazású Év Gyerekkönyve-díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek Bánfi Csilla, a HUBBY elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalomkritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) alelnöke volt tagja.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×