eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kult50 – a magyar kultúra ötven legmeghatározóbb képviselője egy listán

Kult50 – a magyar kultúra ötven legmeghatározóbb képviselője egy listán

Kult50 – a kultúra ötven arca címmel jelentetett meg kiadványt a fidelio.hu. A cél az volt, hogy az elmúlt egy-másfél év kulturális életének meghatározó szereplőit vegyék számba - közölte a magazin főszerkesztője. Molnár Barbara hozzátette: ezentúl évente elkészítik ezt a toplistát.

Először kerülnek egy listába és kiemelésre azok a művészek és alkotók a klasszikus-, jazz- és világzene, a színház, a képzőművészet, a film és az irodalom világából,

akikre vagy már mindenki odafigyel, vagy szeretne még jobban megismerni, hiszen a közelmúltban maradandót alkottak a saját területükön. A Kult50 prémium magazin a mai magyar kultúra színes, friss, és aktuális lenyomata.

„A fidelio.hu szerkesztősége hozta össze azt az alapkoncepciót, amely alapján eldöntöttük, hogy melyek legyenek a területek, ahonnan válogatunk” - közölte a magazin főszerkesztője.

„Azt lehet látni, hogy

az olvasók szeretik a listákat, szeretnek találkozni a nevekkel, szeretnek arról vitatkozni, hogy ki hol van benne, ki maradt ki belőle.

Ez egy jó szakmai visszajelzés is azoknak, akik ide bekerültek, és elismerés a számukra” - tette hozzá Molnár Barbara.

Színészek, zenészek, írók, képzőművészek, filmesek Alfölditől Zsótérig. A június 8-án megjelenő magazinban Fáy Miklós, László Ferenc, Réz András, Stuber Andrea, Veiszer Alinda, Winkler Nóra és Zipernovszky Kornél mértékadó véleménye alapján összeállt rangsor nélküli ötvenes lista portréi nyújtanak átfogó pillanatképet a hazai kulturális élet jelenéről.

Kult50 – a magyar kultúra ötven legmeghatározóbb képviselője egy listán

„Újságíróként igazi álommunka egy új kiadvány létrehozása, tehetséges emberekről írni, tehetséges embereket látni pedig mindig inspiráló. A KULT50-ben megmutatjuk, hogy milyen sokszínű a magyar kultúra, és milyen sok tehetséges és a munkáját profin végző ember dolgozik benne. Az pedig külön öröm, hogy – ha egy újság oldalain csak, de – egy "színpadra" kerülhettek a különböző művészeti területek – színház, zenés színház, tánc, film, irodalom, képzőművészet, zene – remekei. Próbáltunk átfogó – ha nem teljes – képet adni, arról, hogy szerintünk mire érdemes ma oda figyelni, ha kultúráról van szó” – mondta a Kult50 magazin főszerkesztője.

A Kult50 magazin megvásárolható az újságárusító helyeken, a MOL kutakon, vagy megrendelhetőa kult50.hu oldalról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×