eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Díjat kapott Törőcsik Mari és Sára Sándor

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) megtartotta idei első közgyűlését, amelyen megválasztották a rendes és levelező tagokat, valamint odaítélték az MMA köztestületi díjait is.

Az MMA Életműdíjat Sára Sándor filmrendező; a Nagydíjat Törőcsik Mari színművész; az Aranyérmet Osskó Judit építész, újságíró; a Művészeti Írói Díjat Bertha Zoltán irodalomtörténész, akadémikus; a Kováts Flórián Emlékérmet Balázs Bécsi Gyöngyi, a Kallós Alapítvány elnöke kapta.

Tizenhat új rendes tagot választott az MMA közgyűlése. Az Építőművészeti Tagozat rendes tagja lett Jankovics Tibor építőművész és Bogos Ernő építőművész. A Film- és Fotóművészeti Tagozat Buglya Sándor filmrendezőt és Szalai Györgyi filmrendezőt, az Iparművészeti és Tervezőművészeti tagozat Hefkó Mihály belsőépítészt választotta rendes taggá. Az Irodalmi Tagozat rendes tagja lett Szentmártoni János költő, a Képzőművészeti Tagozatba Barabás Márton és Bukta Imre képzőművészek kerültek. A Művészetelméleti Tagozat Solymosi-Tari Emőke zenetörténészt, Ablonczy László kritikust, írót, a Népművészeti Tagozat Vajda László fémmíves népi iparművészt és Fodorné László Mária szövő népi iparművészt választotta soraiba. A Színházművészeti Tagozat Jánoskúti Márta jelmeztervezővel, Bede Fazekas Csaba operaénekessel, a Zeneművészeti Tagozat Vashegyi György karmesterrel és Zádori Mária énekművésszel bővült.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×