eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bárki megveheti Elvis Presley tűzpiros repülőjét

Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán.

A piros színű 1962-es Lockheed Jetstar kisgépben nincs motor és pilótafülkéje is alapos javításra szorul. A repülő belső dizájnját azonban maga Elvis tervezte: az utasteret piros bársonyülések és szőnyeg teszik kényelmessé. A gép évtizedek óta háborítatlanul áll Roswellben - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit lap.

A licitálást vezető Liveauctioneers.com szerint a gép Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. Az aukciósház úgy véli, teljes renoválás után a világ bármely táján ki lehetne állítani, és vonzaná az érdeklődőket.

A roswelli repülőtér igazgatója, Scott Stark elmondta, hogy a repülő magántulajdon, és csak nagyon ritkán engedik a megtekintését, legutóbb 5-6 éve nézték meg látogatók. A tulajdonos, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, alkalmanként légi bemutatókon is engedélyezte a repülő bemutatását, de a közelmúltban úgy döntött, hogy eladja.

Az aukciót május 27-én rendezik Kaliforniában. Az előzetes becslések szerint 2-3,5 millió dollárért (550-960 millió forintért) kelhet el a relikvia.

Elvisnek több magángépe is volt. A legismertebb, a Lisa Marie a memphisi Gracelandben áll.

A rock'n'roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben hunyt el Memphisben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×