eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Visszatérnek a rocklegendák az egykori Ifiparkba

Visszatérnek a rocklegendák az egykori Ifiparkba

Több mint harminc év után visszatérnek a rocklegendák az egykori Ifiparkba. A Várkert Bazár színpadán június 15-től augusztus 26-ig a Piramis évek, a Beatrice, a Mini, a P. Mobil, a Skorpió és a Karthago ad koncertet.

1961 augusztusában nyílt meg a Budai Ifjúsági Park. Az 1984-ig működő Ifipark először a beatzene, később pedig a rockzene egyik legfontosabb helyszínévé vált.

Idén a rocklegendák egy nyári koncertsorozaton térnek vissza a Várkert bazár teraszára – mondta Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója.

„Év végén az Omega együttes lépett fel hatalmas sikerrel a Várkert bazár színpadán. Akkor döntöttük el, hogy ez a legenda itt él közöttünk,

a Várkert bazár legendáját fel kell élesztenünk,

és itt egy olyan programot kell létrehoznunk, ami megszólítja az én korosztályomat, megszólítja a nálam idősebbeket, és természetesen megszólíthatja a fiatalokat is” - fogalmazott Gyutai Csaba.

Visszatérnek a rocklegendák az egykori Ifiparkba

A sorozat a Piramis évekkel indul június 15-én. Révész Sándor hangsúlyozta: az együttes életének meghatározó felvételét az Ifiparkban készítették.

„A Piramis egykori életének egy nagyon meghatározó művével tisztelgünk az egykori Ifjúsági Park előtt. A Nagy Buli című lemezünk ugyanis 1979. szeptember 23-án itt készült” - mesélte Révész Sándor.

Most Závodi Jánossal és fiatalokkal kiegészülve játszanak majd az új színpadon.

Augusztus 6-án lép fel a Beatrice, augusztus 12-én pedig a Mini és a P. Mobil ad közös koncertet.

„A Mini és a P. Mobil utoljára 39 évvel ezelőtt játszott itt együtt”

- mondta Schuster Lóránt, aki Török Ádámmal idézte fel az Ifiparkban tartott közös koncertek hangulatát.

„1969-ben augusztus 6-án volt itt az első Mini buli. Badacsonyból jöttünk fel autóstoppal, épphogy beestünk a színpadra. Nem sokan voltak, hét-nyolcezer” - mesélte Török Ádám.

Augusztus 25-én a Skorpió lép fel a Várkert Bazárban. Frenreisz Károly elsőként a Metro együttessel játszott a parkban, ami – véleménye szerint – ma csodálatosan fest az akkori állapotokhoz képest.

„Volt egy borzalmas bárpult baloldalon hátul, ahol állandóan sörért álltak sorba, és néha Rajnák elvtárs leütötte azt, aki renitens módon sörözött”

- idézte fel Frenreisz Károly.

A Karthago lényegében az Ifiparkban alakult – itt ismerkedett meg Szigeti Ferenc, és Takáts Tamás is, aki – mint mesélte – P. Mobil rajongóként járt a koncertekre.

„Minden szinten átéltem ezt – a nyakkendőt kivéve, mert akkor még pici voltam, amikor itt kötelező volt a nyakkendő. Még nem engedtek el a szüleim, de aztán álltam a kerítésen túl vágyakozva, hogy ha egyszer nagyfiú leszek, 18 éves elmúlok, akkor engem is beengednek.

Néztem, hogy bezzeg a barátnőmet beengedték, és egy idegen fiúval csókolózik”

- idézte fel Takáts Tamás.

Szigeti Ferenc pedig megjegyezte: ma is az Ifiparkos gitárján játszik.

„Annak idején itt vettem az első Gibson SG gitáromat a hátsó bejáratnál, azóta is azon játszom” - mondta.

A Karthago augusztus 26-án lép fel – az együttes immár 38 éve változatlan felállásban zenél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×