eur:
394.63
usd:
371.87
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

Míg az európai filmes szakma Cannes-lázban ég, Budapesten is akad néhány várva várt alkotás a mozikban. Az új Alien-film mellett Francois Ozon új alkotása is a héten debütál.

Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

A héten debütál a mozikban a francia kultrendező, François Ozon új filmje. A Frantz alapjául szolgáló könyvet 1932-ben már az Oscar-díjas Ernst Lubitsch is filmre adaptálta Broken Lullaby címen. Az olykor fekete-fehérbe váltó francia és német nyelvet használó alkotás a háborúban elesett vőlegény barátjának felbukkanását meséli el – az özvegyen maradt menyasszonnyal szövődő kapcsolatát, és közben szól háborúról és idegengyűlöletről is.

Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

A héten kerül a mozikba Ridley Scott új mozija az Alien: Covenant. A film világa kevéssé kötődik a sokat vitatott Prometheushoz, a rendező ugyanis úgy tűnik, engedett a nézői nyomásnak, és ebben a filmben nem mellőzte az idegeneket sem – lényegében alienek sorát vonultatja fel, és horrorisztikus jelenetekből is akad bőven. A kritikák szerint profi a látvány, a kivitelezés és Michael Fassbender játéka, az eredetiség azonban hiányzik az alkotásból.

Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

Öt éven keresztül forgatták Közép-Európa legnagyobb árterén a Gemenc - Árterek világa című természetfilmet, amely bemutatja az erdő élővilágát: szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont ez a Duna hatására folyton változó közeg. Olma Frigyes filmjében – többek között - Strauss, Vivaldi Mahler és Bartók dallamai adják a hangulati aláfestést.

És egy hat éven felülieknek szóló, 3D-s animációs mozi, az ukrán készítésű Sárkányvarázs is a héten kerül a magyar mozikba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×