Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ozon- és új Alien-film a héten a mozikban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Míg az európai filmes szakma Cannes-lázban ég, Budapesten is akad néhány várva várt alkotás a mozikban. Az új Alien-film mellett Francois Ozon új alkotása is a héten debütál.
frantz

A héten debütál a mozikban a francia kultrendező, François Ozon új filmje. A Frantz alapjául szolgáló könyvet 1932-ben már az Oscar-díjas Ernst Lubitsch is filmre adaptálta Broken Lullaby címen. Az olykor fekete-fehérbe váltó francia és német nyelvet használó alkotás a háborúban elesett vőlegény barátjának felbukkanását meséli el – az özvegyen maradt menyasszonnyal szövődő kapcsolatát, és közben szól háborúról és idegengyűlöletről is.

alien-covenant

A héten kerül a mozikba Ridley Scott új mozija az Alien: Covenant. A film világa kevéssé kötődik a sokat vitatott Prometheushoz, a rendező ugyanis úgy tűnik, engedett a nézői nyomásnak, és ebben a filmben nem mellőzte az idegeneket sem – lényegében alienek sorát vonultatja fel, és horrorisztikus jelenetekből is akad bőven. A kritikák szerint profi a látvány, a kivitelezés és Michael Fassbender játéka, az eredetiség azonban hiányzik az alkotásból.

gemenc-az-arterek-vilaga

Öt éven keresztül forgatták Közép-Európa legnagyobb árterén a Gemenc - Árterek világa című természetfilmet, amely bemutatja az erdő élővilágát: szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont ez a Duna hatására folyton változó közeg. Olma Frigyes filmjében – többek között - Strauss, Vivaldi Mahler és Bartók dallamai adják a hangulati aláfestést.

És egy hat éven felülieknek szóló, 3D-s animációs mozi, az ukrán készítésű  Sárkányvarázs  is a héten kerül a magyar mozikba.