eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagyszerű elismerés egy magyar pantomimesnek

Nagyszerű elismerés egy magyar pantomimesnek

Méhes Csaba előadóművész lett a 7. Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál nagydíjasa az ukrajnai Odesszában szombaton.

A 14 főből álló nemzetközi zsűri egyhangúlag ítélte Méhes Csabának, a Fővárosi Nagycirkusz előadóművészének a díjat, amelyet Die Forelle (A pisztrángötös) című etűdjének bemutatásával érdemelt ki - közölte szombaton a Fővárosi Nagycirkusz.

Fekete Péter, a magyar cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója meghívott díszvendégként és a zsűri tagjaként ajánlotta a versenyprogramba fellépőnek Méhes Csabát.

Nagyszerű elismerés egy magyar pantomimesnek

Méhes Csaba hivatásos pantomimművész 1983-ban alapító tagja volt a Pingvin Pantomim Együttesnek. Előadásaival bejárta Európát, vendégszerepelt Új-Zélandon, Ausztráliában, Mexikóban, Egyiptomban is. A művészt jelenleg a fővárosi intézmény Lúdas Matyi a cirkuszban című előadásában "a falu bolondja" szerepében láthatja a közönség.

A vasárnapig tartó négynapos fesztivál, amelyet a hetedik alkalommal rendeztek meg az odesszai Masky Show Színházban, a bohócmesterségnek szentelt cirkuszművészeti seregszemlék közül az egyik leghíresebb.

A mezőnyben az idén 12 országból, többek között az Egyesült Államokból, Moldovából, Spanyolországból, Oroszországból, Romániából, Fehéroroszországból, Lengyelországból és Izraelből érkezett művészek voltak jelen. A versenyprogram fellépői között a Cirque du Soleil művészei és többszörös fesztiváldíjas bohócok tűntek ki.

A zsűri tagjai között holland, japán, izraeli, orosz, német és ukrán szakemberek, cirkuszigazgatók, artistaképző intézetek vezetői foglalnak helyet, többek között Nikolai Kobzov, Ukrajna legnagyobb cirkuszának igazgatója, Vladislav Kornienko, a kijevi artistaképző egyetem rektora, Mata Zsuzsa, a Cirkuszi Világszövetség igazgatója, Jan van den Berg holland kulturális és művészeti szakember és Slava Nusinsky, az Izraeli Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×