Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így látja a cirkusz jövőjét az első Kossuth-díjas artista

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ahol színvonalas műsorokat készítenek, ott mindig lesz jövője a cirkusznak - véli Richter József. Az artista szerint a neki ítélt Kossuth-díj az egész magyar cirkuszművészet elismerésének is tekinthető.
Richter József

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy én vagyok az első artista, aki Kossuth-díjat kapott, de ez nemcsak nekem szól, hanem az egész magyar artistaművészetnek.

Az egész cirkusz ázsiója felemelkedett oda, ahol lennie kellene.”

Richter József családja régi cirkuszi múltra tekint vissza, régóta mindenki cirkusszal foglalkozott: idomárok, akrobaták, vagy cirkuszigazgatók voltak, a Kossuth-díjas artista már hatéves korától szerepelt a porondon.

„1821-től dokumentum van a berlini levéltárban, hogy a Richter-családnak a Brandenburgi kapu előtt saját cirkusza volt. Örülök, hogy a tradíció tovább él, és a fiaim méltó módon képviselik a cirkuszművészetet.”

Richter József fiatalon művészként, most már inkább vezetőként él a cirkuszi világban.

„Amíg bírtam fizikailag, akrobata voltam, amikor már nem bírtam szaltózni, 23 évvel ezelőtt saját cirkuszt alapítottam.”

A cirkusz jövőjéről a Kossuth-díjjal elismert cirkuszművész elmondta, mindkét, az új, „soleil-stílusú” és a hagyományos cirkuszműsorra is van igény, a kettő nem zárja ki egymást.

„Ahol magas színvonalú műsort adnak, ott van jövője a cirkusznak.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!