eur:
395.74
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kaliforniában is remekelt a magyar filmdráma

Kaliforniában is remekelt a magyar filmdráma

Vranik Roland Az állampolgár című filmje nyerte el a legjobb drámának járó díjat a kaliforniai San José-ban megrendezett 27. Cinequest filmfesztiválon.

A Magyar Nemzeti Filmalap közlése szerint a Szilícium-völgy népszerű filmfesztiválja idén 50 ország 132 alkotását vonultatta fel az elmúlt héten.

A Filmalap támogatásával készült,

a magyar mozikban jelenleg is futó dráma egy megrázó szerelmi történeten keresztül, amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát.

Kaliforniában is remekelt a magyar filmdráma

A film nemrég a legjobb forgatókönyv díját kapta meg a Fantasporto filmfesztivál rendezők hete (Semana dos Realizadores) programjában Portugáliában.

A kaliforniai Cinequest filmfesztiválon

egy másik magyar érdekeltségű filmet is díjaztak: a szakmai zsűri Anca Miruna Lazarescu rendezését, az Utazás apánkkal című német-román-magyar-svéd koprodukciót választotta a legjobb filmnek a komédia kategóriában.

A szintén a Filmalap támogatással készült kelet-európai alkotás elkészítésében számos magyar filmes szakember mellett a müncheni filmfesztiválon a legjobb filmzenéért járó díjjal elismert Darvas Ferenc zeneszerző is részt vett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×