eur:
393.25
usd:
367.85
bux:
65965.33
2024. április 24. szerda György

A következő évadban is világsztárok lépnek fel a Müpában

A következő évadban is számos világsztár érkezik a Müpába - köztük Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez és Leonidasz Kavakosz. Bemutatják Eötvös Péter operáját, bővülnek az újcirkuszi- és gyermekeknek szóló programok is.

Számos világsztár már visszatérő fellépőként érkezik a MüPába – Jonas Kaufmann jövő februárban egy igazi zenei csemegével tér vissza Budapestre – mondta Káel Csaba, a MüPa vezérigazgatója a következő évad ismertetésekor.

Juan Diego Flórez érkezik hozzánk Mozart áriákkal. Bemutatjuk hazai világsztárunk, Eötvös Péter Senza Sangue című darabját, aminek párja Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című műve lesz. Az elmúlt szezonvég nagy koncertje volt Jonas Kaufmanné, ismét velünk lesz és összekapcsoltuk Diana Damrauval és egy csodálatos olasz Wolf-daloskönyvestet fognak bemutatni.”

A 2017/18-as szezonban színpadra lép Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, itt lesz Lars Vogt zongoraművész és a Royal Northern Sinfonia, valamint Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar is.

Osztrák és magyar művek csendülnek fel Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok októberi koncertjén, a német romantika gyöngyszemeivel lép színpadra Kent Nagano és a Hamburgi Filharmónia Zenekara, többek között Sosztakovics és Csajkovszkij műveit szólaltatja meg Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala.

A régizene műfajában 2018-ban a Müpa olyan kiváló művészeket sorakoztat fel, mint Rolando Villazón, Joyce DiDonato és az Il Pomo d'Oro Zenekar, a Freiburgi Barokk Zenekar, és felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.

2017/18-ban az évad művésze Szakcsi Lakatos Béla, míg az évad együttese a Nyíregyházi Cantemus Kórus lesz.

Az új évadban is folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar szoros együttműködése, az Európai Hidak sorozat vendége 2017-ben Spanyolország lesz.

A MüPa kínálatát a következő évadban is különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz-produkciók, irodalmi programok, táncelőadások, ifjúsági és gyerekprogramok színesítik.

A jazz rajongóinak – mások mellett – Branford Marsalis, Dianne Reeves, Szakcsi Lakatos Béla és Chris Potter koncertjével készül a Müpa, ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz.

Továbbra is repertoáron lesznek a Recirquel Újcirkusz Társulat produkciói, és folytatódik a népszerű irodalmi sorozat, a Literárium – többek között – Vámos Miklós, Závada Péter, Nyáry Krisztián és Kornis Mihály estjeivel.

Káel Csaba hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják a gyerek- és ifjúsági programok bővítését, a Matinékoncertek – Szenvedélyek sorozatának részeként az új évadban Fülei Balázs zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, a Talamba Ütőegyüttes és Szabó Dénes karnagy vezetik be az ifjúságot egy-egy hangszer és műfaj varázslatos világába, a Műhelykoncerteken pedig a gyerekek bepillantást nyerhetnek egy mű születésének különleges folyamatába, kulisszatitkaiba.

Jövőre a Budapesti Wagner-napokon debütál a Trisztán és Izolda
a milánói rendező-dramaturg, Cesare Lievi rendezésében, a művet Fischer Ádám vezényli, akárcsak a már nagy sikert aratott, Matthias Oldag-jegyezte Tannhäusert. Ismét látható Kovalik Balázs rendezése, A bolygó hollandi, az operát ezúttal Marc Albrecht, a Holland Nemzeti Opera karmestere dirigálja.

Káel Csaba megjegyezte: mára jelentősen nőtt a hűségprogramban résztvevő pártolóik száma.

„A hűségprogramunk tagjainak száma átlépte a tízezret.”

A Müpa a 2017/18-as évadra 14 különböző sorozattal és bérlettípussal készül. Ezeket március 10-étől árusítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×