eur:
395.02
usd:
370.98
bux:
65376.72
2024. április 19. péntek Emma

Új gyerekszínház nyílik Budapesten

A Hatszín Teátrum programjai elsősorban gyerekeknek szólnak majd. Egy Janikovszky Éva könyveiből készült ősbemutatóval nyílik meg a színház, de lesz gyerekeknek szóló operafoglalkozás is, esténként pedig felnőtteknek szánt produkciókat fogad be a játszóhely.

Ez, 200-250 fő befogadására alkalmas terem az ötvenes évektől kezdve, a Jókai utca 6. alatti szakszervezeti székházban is színházteremként üzemelt – mondta a Hatszín Teátrum igazgatója.

„Elsősorban gyerekszínház leszünk, de nem szeretnénk, hogy esténként kihasználatlanul állna a terem, úgyhogy felnőtt- és befogadott produkciókkal várjuk a nézőket.”

Miért pont gyerekszínház?

A tulajdonosi körben a Móra Kiadó is benne van, így a csodálatos Janikovszky-örökséget is szeretnék kiaknázni – emelte ki Gálvölgyi Dorka. A Hatszín Teátrum igazgatója hozzátette, létjogosultsága van, nagyon sok nagyon jó gyerekprodukció van, amire szerencsére sokan járnak is. Vannak produkciók, amire nem is lehet jegyet szerezni. A felnövekvő generációt így lehet a színházhoz szoktatni – hangsúlyozta Gálvölgyi Dorka.

„Az első bemutató április végén, Janikovszky Éva hat-hét könyvéből készült, a születéstől a kamaszkorig terjedő időszakot állította színpadra Toller Mónika dramaturg és Szilágyi Bálint rendező. Ez érdekes és remélhetőleg sokaknak jópofa szórakozást nyújtó produkció lesz.”

Opera is

A második, Gyerünk az operába! című bemutató április 30-án lesz – jelezte a Hatszín Teátrum igazgatója.

„Sok olyan fiatal felnőtt van, aki az opera szó hallatán akkor is fintorog, ha sohasem látott még operaelőadást. A megszerettetését pedig már kicsi korban el lehet kezdeni, az előadást már öt-, hatéves kortól ajánlom.

Az előadás a Varázsfuvolán keresztül érteti meg az operát Miért beszélnek az énekesek dalban, miért eredeti nyelven, mi a kotta – és ehhez hasonló kulisszatitkokban avatja be a legkisebbeket – tette hozzá Gálvölgyi Dorka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Összeállt, hogy kik fogják kimondani a történelmi ítéletet Donald Trumpról

Csütörtökön összeállították a 12 főből álló esküdtszéket Donald Trump volt amerikai elnök New York-i büntetőperében, amely az első büntetőtárgyalás az ellene folyamatban lévő összesen négy közül. Két korábban kiválasztott esküdtet azonban haza kellett küldenie a bíróságnak, miután mégsem feleltek meg a kritériumoknak. Bár ma még további póttagokat fognak választani, hétfőn előreláthatólag elkezdődhet a per a nyitóbeszédekkel - írja a CNN.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×