eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bezárt Pécs különleges látnivalója, nem tudni, mi lesz a sorsa

Öt évvel az újranyitása után ismét lakat került a pécsi Sipőcz-házra: a közelmúltban bezárt, a benne található egyedülálló Patika Múzeummal együtt.

Az Apáca utcai épület korábban a Szerecsen patikának adott otthont, majd a gyógyszertár 2009-ben megszűnt, utána bő egy évig zárva volt a ház. 2011 júniusában nyitott újra, többek közt azzal a céllal, hogy a múzeum mellett turisztikai információs pontként, és egyfajta hungarikumok házaként működjön: elsősorban helyi és térségbeli termékeket kínáltak, és ismertettek meg az idelátogatókkal, majd további vonzerőként Marcipán Múzeumot is berendeztek - írta a bama.hu.

– Minden törekvésünk ellenére a ház további működtetését nem tudtuk vállalni – tudta meg a portál az ingatlant az elmúlt években a várostól bérlő cég képviselőjétől. A magas bérleti díj mellett gondot okozott az is, hogy a marketing terén se kaptak segítséget. A Pécsre csoportosan érkező turisták a nagyobb nevezetességeket megnézve csak pár órát töltenek el városban, és mennek tovább. Aki több napra érkeznek, azok is alig tudtak a különleges, műemlékvédelem alatt álló Patika Múzeumról, amely az öt ilyen magyar létesítmény egyike.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×