eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Őket hallgattuk rongyosra tavaly

Drake kanadai hiphopsztár volt a 2016-os év legtöbb eladást produkáló zenei előadója - írta a BBC hírportálja.

Az énekes negyedik stúdióalbuma, a Views világszerte uralta a lemezeladási listákat és több millió példányban kelt el, valamint milliárdos nagyságrendet ért el az online meghallgatások számában. Drake ezzel olyan sztárokat utasított maga mögé, mint a tavaly ugyancsak remek eladásokat produkáló Adele és a Coldplay.

Az adatokat a Nemzetközi Hangfelvétel-ipari Szövetség (IFPI) tette közzé, amely Drake-nek ítélte oda a Global Recording Artist of the Year Award elnevezésű díját.

Drake One Dance című kislemeze 15 héten át uralta a listákat Nagy-Britanniában, majdnem megdöntve Bryan Adams (Everything I Do) I Do It For You című slágerének rekordját.

A kanadai hiphopsztár Views című lemeze azonban csak nyolcadik helyen végzett a szigetország legtöbb eladást produkáló albumainak sorában, míg Németországban, a világ harmadik legnagyobb zenei piacán a korong mindössze a 100. helyet szerezte meg az év legjobbjainak listáján.

Az IFPI nem tette közzé Drake országos eladási adatait, ezért nem tudni pontosan, hogy az énekesnek hogyan sikerült a csúcsra törnie, de nagyon valószínű, hogy az online zenemegosztó szolgáltatásokon elérte sikere állnak a háttérben.

A Views lett ugyanis az első album, amely elérte az egymilliárdos online meghallgatást az Apple Musicon - amelyen annak idején a korong debütált -, míg a One Dance volt az első dal, amelyet egymilliárdszor hallgattak meg a Spotify-on.

Több mint négymilliós eladott példányszámmal a Views uralta az év végi eladási listákat az Egyesült Államokban is, amely még mindig a világ legnagyobb zenei piaca.

Az IFPI 2013-ban alapította meg a Global Recording Artist Award díjat, amelyet eddig a One Direction-nek, Taylor Swiftnek és Adele-nek ítélt oda.

A 2016-os év legjobbjainak rangsorában Drake-t David Bowie, a Coldplay, Adele, Justin Bieber, a Twenty One Pilots, Beyoncé, Rihanna, Prince és a The Weeknd követi a sorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×