eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb díjat kaphat a Saul fia

A Kaliforniai álom kapta a legtöbb jelölést Londonban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) idei díjaira: 11 kategóriában esélyes. A Saul fia című magyar filmet jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

Nemes Jeles László Oscar-díjas alkotása mellett a legjobb idegen nyelvű film díjára jelölték a Dheepan - Egy menekült történte című francia filmdrámát, Pedro Almodóvar Julieta című filmjét, a Mustang című francia-német-török drámát és a Toni Erdmann című német-osztrák vígjátékot.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült Kaliforniai álom című musical többek közt a legjobb filmnek, valamint a legjobb férfi és női főszereplőnek járó elismerések várományosa is. A jelölteket Dominic Cooper és Sophie Turner brit színészek jelentették be.

A Kaliforniai álom a vasárnap esti hollywoodi Golden Globe-díjátadón mind a hét jelölését díjra váltotta, ezzel rekordot ért el.

A legjobb filmnek járó díjra jelölték még Ken Loach Én, Daniel Blake című drámáját, A régi város, az Érkezés és a Holdfény című filmeket. Tom Ford Éjszakai ragadozók című filmje kilenc kategóriában kapott jelöltést.

A legjobb főszereplő díjára Andrew Garfieldet, Casey Afflecket, Jake Gyllenhaalt, Viggo Mortensent, Amy Adamset, Emily Bluntot, Meryl Streepet és Natalie Portmant is jelölték. A legjobb mellékszereplőnek járó elismerésre többek között Hugh Grant, Jeff Bridges és Nicole Kidman esélyesek.

A brit filmakadémia már az elmúlt héten bejelentette a kezdő filmszínészeket elismerő kategória jelöltjeit: Laia Costa, Lucas Hedges, Tom Holland, Ruth Negga vagy Anya Taylor-Joy kaphatja a Rising Star-díjat. A 2017-es BAFTA díjkiosztó gálát február 12-én tartják a londoni Royal Albert Hallban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×