eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Megkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya, amelyen több mint nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt.

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a résztvevőket köszöntve a házelnök arra emlékeztetett, hogy az Országházat több mint 100 évvel ezelőtt építették a mesterek a Kárpát-medencéből idehozatott anyagokból, és az idelátogatók szerint a világ egyik legszebb Parlamentje. "Legyetek büszkék rá!" - mondta.

Kövér László elmondta: évről évre máshonnan érkező gyerekeket látnak itt vendégül és minden alkalommal néhány órára átadja számukra az Országház kulcsát.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy Magyarország leghíresebb és legismertebb művészei lépnek fel a rendezvényen.

Az egész házat betöltő gazdag programban a meghívott népszerű művészek, előadók karácsonyi műsorral szórakoztatják a gyerekeket, akik idegenvezetéssel végiglátogathatják az Országház nevezetességeit, játszhatnak a Csodák Palotájában, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel találkozhatnak. A programokat arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás színesíti.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×