eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Harry Potter és Kepes András könyve a toplista élén

Továbbra is az új Harry Potter és Kepes András könyve áll a novemberi könyves toplista élén, de jól fogytak már a karácsonyi slágerajándéknak számító szakácskönyvek és a gyermekeknek szóló irodalom is - mondta a Libri-Bookline PR menedzsere.

Töretlenül vezeti a sikerlistát Harry Potter új története. Kilenc évvel a Harry Potter és a halál ereklyéi megjelenése után a világ legnépszerűbb varázslója színpadon tért vissza rajongóhoz, a West Enden jelenleg is nagy sikerrel futó előadás főszereplői az immár családapává érett Harry, és fia. A sikerdarab szövegkönyve pedig már a magyar olvasókat is meghódította.

Aligha találunk még egy olyan szerzőt ma Magyarországon, aki egyszerre mozog otthonosan Dél-Amerika távoli országaiban, Európa nagyvárosaiban és Közel-kelet konfliktusokkal terhelt világában. Kepes András legújabb könyvében, élete meghatározó helyszínein vezeti végig az olvasót, közben arra keresi a választ, hogyan lehetséges egymástól látszólag távoli kultúrák békés együttélése. A Világkép őrzi második helyét a Bookline sikerkönyvei között. Nyáry Krisztián legújabb kötetében, a Festői szerelmekben a tőle megszokott könnyedséggel, izgalmas történeteken keresztül mutatja be a magyar képzőművészet legnagyobbjainak szerelmi életét. Hogyan tervezte meg Munkácsy Miklós szerepléseit felesége, mit gondolt Czóbel Béla Modok Mária képeiről? Mindez kiderül a Festői szerelmekből.

Ötödik helyre került azonnal a megjelenés után Stephenie Meyer A Vegyész című kötete. A Twilight Saga írónője új regényében a kémek árulással és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli világába vezeti be olvasóját. A Vegyész középpontjában egy okos és elszánt nő áll, aki valaha titkos ügynök volt, ám szép lassan kockázati tényezővé vált, azóta pedig folyamatos életveszélyben éli mindennapjait. Fábián Janka Az utolsó boszorkány lánya című regénye a mágia, a bűbáj és a boszorkányság témakörét járja körbe, és a 18. századi boszorkányüldözés elől menekülő hősnő útját mutatja be, ahogyan esztergomi pékmester lányából – nem kevés küzdelem és megpróbáltatás árán – Mára Terézia bizalmasa lesz.

A sorban harmadik női szerző Jakupcsek Gabriella, akinek vadonatúj és első könyve, a Megúszhatatlan, azonnal a hetedik helyre került a Bookline listáján. Az ország egyik legismertebb televíziós műsorvezetője a celeb szerepéből kilépve, meglepő őszinteséggel ír lányának a megúszhatatlan dolgokról: sikerekről és kudarcokról, házasságról és válásról, gyerekvállalásról és karrierről.

Maradva a női témáknál és alkotóknál, nyolcadik a listán Ugron Zsolna Hollóasszony című regénye, aminek fókuszában egy különc, de nagy dolgokra hivatott nőalak áll, aki megtanult érvényesülni a férfiak uralta 15. században, aki felemelte a kor egyik legnagyobb családját, a Hunyadiakat, és akit a történelem csak Szilágyi Erzsébetként ismer.

Az ország legnépszerűbb webkettes macskájának, Erzsébet Fenevadovának életvezetési tanácsait immár kötetbe foglalva is olvashatjuk. Homonnay Gergely Puszi, Erzsije nagy siker, új megjelenésként a kilencedik helyre futott be.

Az országosan ismert és kedvelt énekesnőnk Palya Bea legújabb könyvlemeze a Nappali dalok 14. helyen szerepel a Bookline sikerlistáján. A könyvből megtudhatjuk, hogy a húsklopfolásból is lehet zene, és megtanulhatjuk, hogyan dobhatjuk fel a mindennapi házimunkát egy dallal. A könyvben található húsz történet mellett eddig a korábban nem hallható dalokat is megkapjuk.

Ljudmila Ulickaja, az egyik legfontosabb kortárs orosz író, Jákob Lajtorjája című új regénye a XX. század viharos történelmén keresztül mesél jelenről és a múltról. A könyv középpontjában két, egymással soha nem találkozó ember története bontakozik ki, akik a legnehezebb pillanatokban is igyekeztek saját törvényeik szerint élni.

A gyerekek nagy kedvence Bartos Erika Bogyó és Babóca történetei, a legújabb kötetben, a Bogyó és Babóca karácsonyában a csigafiú és katicalány ünnepi kalandjait követhetjük végig.

Bajzáth Mária az Adventi népmesék és legendák című könyvében huszonnégy népmesét és legendát olvashatunk, amelyek egytől egyig az ünnepi témakört járják körbe, eközben pedig betekintést adnak más kultúrák tradícióiba. Berg Judit többszörösen díjnyertes Rumini-sorozatának nyitókötetében egyszerre ismerhetjük meg történeteinek főhősét, a mindenkinél bátrabb (és vakmerőbb) kisegeret, és kedveltethetjük meg az olvasást a legfiatalabb korosztállyal.

Az e könyvek között Kepes András Világképe vezet, Zoltán Gábor Orgia című kötete a második. A szerző provokatív regénye 1944-45 teléig kalauzolja vissza az olvasót, ahol a nyilasok szemszögéből mutatja meg a háború kegyetlen, embertelen világát.

Lakatos Levente Felhasadó sebek, Szigor 5. című kötete lett a harmadik, a legsikeresebb e könyvek között. A történet két főhőse, Liza és Igor újra találkozik, viszonyuk pedig újabb, mindeddig ismeretlen megpróbáltatások elé néz. Negyedik lett az e könyvek között és 50. a nyomtatottaknál Sacha Batthyány könyve az És nekem mi közöm ehhez?. A magyar származású, Washingtonban élő újságíró könyvében egy eltitkolt családi tragédiát dolgoz fel, lebilincselő intelligenciával és őszinteséggel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×