Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Beyoncé a csúcson

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Beyoncé lett a Grammy-díj történetében a legtöbbször jelölt női előadó, miután kedden kilenc kategóriában jelölték a legrangosabb zeneipari elismerésre.

Beyoncét egyebek közt a három legfontosabb kategóriában - az év albuma, az év dala és az év felvétele - jelölték díjra Lemonade című albumával és Formation című dalával. Szorosan követi őt a sorban Rihanna, Drake és Kanye West, mindegyikük 8-8 jelölést kapott idén.

A 35 éves R&B énekest a Grammy történetében összesen 62-szer jelölték, két évtizedes karrierje alatt húsz díjat meg is nyert.

Kanye West rapper, akit idén nyolc kategóriában jelölték The Life of Pablo című albumáért, karrierje során 68-szor kapott jelölést és 21 elismerést vehetett át.

Adele brit énekesnőt öt kategóriában, köztük 25 című lemezéért az év albumának, a Hello című slágerért az év dalának és az év felvételének járó díjra jelölték. Az énekesnő 2012-ben mind a három fő kategóriában bezsebelte az elismeréseket 19 című lemezével.

Az év albuma kategóriában Beyoncé és Adele mellett Drake kanadai hiphopsztár Views, Justin Bieber kanadai posztár Purpose, Sturgill Simpson countryzenei énekes-dalszerző pedig A Sailor's Guide to Earth című lemezével van versenyben.

Az év felvétele díjra Lukas Graham 7 Years, Rihanna Work és a Twenty One Pilots Stressed Out című dala esélyes.

Drake és a barbadosi származású Rihanna három jelölésen osztoznak, kettőre ugyanis a Work című duettért esélyesek, a harmadikra pedig együttműködésükért Drake Views című albumán.

A januárban elhunyt David Bowie is a jelöltek között van. A halála előtt néhány héttel megjelent Blackstar című lemeze négy díjra is esélyes. Az áprilisban elhunyt Prince Hit n Run Phase Two című lemeze is jelölt a legjobban kidolgozott nem klasszikus album kategóriában.

A győztesek nevét február 12-én, Los Angelesben hirdetik ki.