eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elképesztő összeget fizettek egy képregényoldalért

Rekordáron, 1,55 millió euróért (479 millió forintért) kelt el egy párizsi árverésen a híres riporterfiú, Tintin kalandjainak egy képregényoldala - számolt be róla a BBC News.

Az eredeti kép, amelyet a belga szerző, Georges Remi, művésznevén Herge rajzolt kínai tintával, a Felfedezők a Holdon című képregényből származik. A rajzokon Tintin, kis fehér kutyája és Haddock kapitány látható, amint űrruhában sétálnak a Holdon és a Földet nézik.

Az Artcurial aukciósház közleménye szerint az 50 centiméterszer 35 centiméteres képregényoldalért kifizetett 1,55 millió eurós ár rekordot jelent a korábbi Herge-rajzok tekintetében.

A lapot egy európai gyűjtő vásárolta meg a szombati aukción. Eredetileg 700-900 ezer eurót (216-278 millió forintot) vártak az eladásától.

"Herge egyik legfontosabb háború utáni korszakából származik a rajz, olyan színvonalú, akár a Tintin Tibetben vagy A Castafiore smaragd" - mondta el Eric Leroy, az Artcurial képregényszakértője.

Tintin a valaha megalkotott a leghíresebb képregényhősök közé tartozik. A ma is népszerű ifjú riporter kalandjairól szóló képregényeket 90 nyelvre fordították le, és több mint 200 millió példányban adták el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×