eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ilyen díja még nem volt Morgan Freemannek

Morgan Freeman újabb életműdíjat vehet át februárban: a 79 éves színész az ötven éven felüliekhez szóló filmjeiért kap elismerést.

Az amerikai nyugdíjasok szövetsége, az AARP csütörtökön jelentette be, hogy Freemannek ítélte oda életműdíját - írta a The Hollywood Reporter.

Freeman pályafutása elismeréseként korábban már megkapta az Amerikai Filmintézet életműdíját, a Golden Globe Cecil B. DeMille-életműdíját és Barack Obama elnöktől a Nemzeti Művészeti Érdemérmet is átvehette.

"Az élet egy bizonyos pontján, ha az ember egy kicsit is sikeres, a díjak elkezdenek potyogni az égből. Ez azonban tényleg sokat jelent számomra. 50 évesen kezdtem a filmes karrieremet, és életem néhány legjobb évét azóta éltem át" - mondta el Freeman.

A színész február 6-án, egy Beverly Hills-i díszvacsorán veheti át a díjat. Az elismerés korábbi kitüntetettjei között szerepel Michael Douglas, Susan Sarandon, Robert De Niro, Sharon Stone és Robert Redford is.

Freeman 2004-ben kapott Oscar-díjat a Millió dolláros bébi című filmjéért, négy további alkalommal pedig Oscar-jelölt volt. Legutóbb a Ben Hur új feldolgozásában és a Szemfényvesztők 2-ben láthatta a filmvásznon a közönség.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×