eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Svéd Akadémia már nem keresi tovább Bob Dylant

Több hiábavaló próbálkozás után a Svéd Akadémia felhagyott az erőfeszítéssel, hogy személyesen is kapcsolatba lépjen az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettjével, Bob Dylan amerikai énekes-dalszerzővel, költővel.

"Jelenleg nem teszünk semmit. Telefonon és e-mailekben is kapcsolatba léptem legközelebbi munkatársával, és nagyon kedves válaszokat kaptam. Ez jelenleg tökéletesen elég" - mondta hétfőn a svéd közrádióban az akadémia titkára, Sara Danius.

A 75 éves amerikai zenész- és költőlegenda mély hallgatással fogadta a díjat, amelyet október 13-án, csütörtökön ítéltek oda neki. Még aznap este anélkül adott koncertet Las Vegasban, hogy akár egyetlen szót is ejtett volna az elismerésről.

Sara Danius azt mondta, hogy nem nyugtalankodik, neki az az érzése, hogy Dylan előbb-utóbb megszólal a díjával kapcsolatban.

A friss Nobel-díjasokat december 10-ikére várják Stockholmba, hogy ott átvegyék a díjat a svéd királytól és rövid beszédet mondjanak. A Svéd Akadémia nem tudja, hogy Bob Dylan ott lesz-e.

"Akár eljön, akár nem, ez egy nagy ünnep lesz, és a díj őt illeti" - mondta a titkár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×