eur:
394.28
usd:
370.51
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A titkos kiadványokba is bele lehet pillantani

Nyílt napok lesznek hétvégén a Központi Statisztikai Hivatalban. A KSH tájékoztatási osztályának főosztályvezetője azt mondta: statisztikai érdekességekkel, vetítésekkel várják a látogatókat, akik megtudhatják, hogyan lesznek például az egyszerű adatokból elemzések.

Negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Központi Statisztikai Hivatal, szombaton és vasárnap 9 és 15 óra között a kulturális örökség napjai keretében várják a látogatókat a Keleti Károly utca 5-7.-ben.

Freid Mónika, a KSH főosztályvezetője közölte: statisztikai érdekességek bemutatójával és játéksarokkal is készülnek, valamint lesz az októberben induló mikrocenzust, vagyis népesség-összeírást bemutató vetítés, játék és plakátkiállítás. Az érdeklődők kipróbálhatják a vizualizációs technikáikat, így akár mindenki statisztikussá válhat néhány percre.

A KSH épületében szervezett sétákat is tartanak, ezekhez előzetesen lehet regisztrálni. Mindkét nap negyed 2-kor angol nyelvű vezetés is indul.

A főosztályvezető elmondta azt is, hogy megnyitja kapuit a közel egymilliós kiadvány- és kötetállománnyal rendelkező könyvtár is, ahol régi térképeket és hajdan titkosnak minősített kiadványokat is böngészhetnek a vendégek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×