eur:
393.83
usd:
367.83
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tilla becélozza az Oscar-díjat

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét nevezi Magyarország az Oscar-díjra, döntött a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A rendező közölte, hogy a filmet több mint 30 ezren látták.

Örülünk annak, hogy a Tiszta szívvelt nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra Magyarország, ez nagy megtiszteltetés nekünk – mondta a film rendezője. Az alkotások közül az amerikai filmakadémia képviselői választják ki az öt jelöltet, amelyek végül versenyre kelhetnek az Oscar-díjért. A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az elismeréseket február 26-án adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Till Attila kifejtette: a filmet a bemutató óta több mint 30 ezren látták már. Ez nem számít magasnak a korábbi évtizedek adatait tekintve, de idén a második legnézettebb magyar film a Lovasíjász után.

A Tiszta szívvel iránt sokan érdeklődnek külföldről is, versenyben lesz a chicagói filmfesztiválon, és az európai filmakadémia is beválogatta a legjobb ötven közé – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×