Hétvégén bor, étel és zene Etyeken

Infostart
2016. szeptember 1. 17:34
Csík János és barátai, a Cimbaliband és a Meszecsinka zenekarok is fellépnek a hétvégén az Etyeki Szüreti Pikniken. Lesz sonka, sajt, szőlő fagylalt és az etyeki borok mellett vendég borászatok kínálatát is meglehet majd kóstolni.

Az Etyeki Pikniken szeptember 3-án és 4-én 25 pincében, 40 borász várja a vendégeket.

„Nemcsak etyeki borászok, hanem vendégborászok is elérhetőek lesznek, mint Tokajból Ács Karcsi vagy az Erdélyben székelő Balla Birtok. Az itteniek közül ott lesz Orosz Gyula családi pincészete vagy a balatoni Szatmári Pincészet. Nemcsak borok lesznek, hanem finom ételek is, az etyeki Sonkamestert, Sajtútállomást már nem kell bemutatni, ott lesz a szörpös és etyeki szőlőből készült fagylaltot is lehet majd fogyasztani a Rezeda teraszon” - mondta Rókusfalvy Pál.

A sok boros program közül a főszervező a Pohárral a kézben című, óránként induló pincetúrára hívta fel a figyelmet, amellyel megtekinthető, mi történik a pincékben szüretkor.

„Piknik Borkollégiumot is tartanak, ami egy több mint száz főnek szóló, ingyenes borkóstoló, szakemberek mutatják meg, hogyan kell kóstolni, milyenek a feltételei” - hangsúlyozta Rókusfalvy Pál.

A borász elmondta, az Etyeki Pikniken kulturális és családi programokkal is várják az érdeklődőket.

„Az Újhegyen lévő Gasztrosétányon első helyszínként érdemes megnézni a Piknik Ligetet, ahol népi játszótér lesz pónilovaglással, játékokkal, a zenés programok közül kiemelkedik szombaton a Csík János és barátai, vasárnap pedig a Cimbaliband és a Meszecsinka, de sok helyszínen, sok pincénél sok érdekes program várja a látogatókat. Arra készültünk, hogy a borok mellett ne csak ételek, hanem zenés, színházi bemutatók is legyenek, érdemes kijönni” - invitált Rókusfalvy Pál.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hétvégén bor, étel és zene Etyeken
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást