eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Színek ihlette programok a Nemzeti Galériában

A kaleidoszkóp színei ihlették a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Galériában (MNG), ahol a látogatók a most futó Picasso-kiállítást is megtekinthetik.

Az este témáját az immár több mint ötvenezres látogatottságú, Picasso - Alakváltozások 1895-1972 című időszaki kiállítás sugallta, ezért kapnak nagy hangsúlyt a vibráló színek és formák az MNG tárlatvezetéseiben és gyermekprogramjaiban is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A szervezők tájékoztatása szerint így kerülhet egyszerre színpadra egy feltörekvő fiatal zenekar, a Fran Palermo Acoustic Session egyedi felállásban és hangzásban, valamint a Bob és Bobék Orchestra, a slam poetry és a hip-hop úttörői, akik a magyar irodalom nagy alakjait idézik meg. De így érnek össze a megújult MúzeumCafé magazin beszélgetései is a 21. századi múzeum, az integrált alkotás és a médiaművészet témájában, közvetlenül reflektálva A magyar művészek és a számítógép című időszaki kiállításra, amely a Múzeumok éjszakáján szintén látható.

Az este folyamán Debussy-, Bach- és Bizet- műveket játszanak a Nemzeti Filharmonikusok, az állandó és időszaki kiállításokat tucatnyi magyar és angol nyelvű tárlatvezetés segít felfedezni, az MNG kollekcióinak titkaiba pedig gyűjteményséták vezetnek be minden érdeklődőt.

A szervezők emellett óriásszínezőkkel, workshoppal, nyomozós játékkal, borterasszal és festői panorámával is várják a közönséget a Magyar Nemzeti Galériában.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×