Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Színek ihlette programok a Nemzeti Galériában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kaleidoszkóp színei ihlették a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Galériában (MNG), ahol a látogatók a most futó Picasso-kiállítást is megtekinthetik.

Az este témáját az immár több mint ötvenezres látogatottságú, Picasso - Alakváltozások 1895-1972 című időszaki kiállítás sugallta, ezért kapnak nagy hangsúlyt a vibráló színek és formák az MNG tárlatvezetéseiben és gyermekprogramjaiban is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.

A szervezők tájékoztatása szerint így kerülhet egyszerre színpadra egy feltörekvő fiatal zenekar, a Fran Palermo Acoustic Session egyedi felállásban és hangzásban, valamint a Bob és Bobék Orchestra, a slam poetry és a hip-hop úttörői, akik a magyar irodalom nagy alakjait idézik meg. De így érnek össze a megújult MúzeumCafé magazin beszélgetései is a 21. századi múzeum, az integrált alkotás és a médiaművészet témájában, közvetlenül reflektálva A magyar művészek és a számítógép című időszaki kiállításra, amely a Múzeumok éjszakáján szintén látható.

Az este folyamán Debussy-, Bach- és Bizet- műveket játszanak a Nemzeti Filharmonikusok, az állandó és időszaki kiállításokat tucatnyi magyar és angol nyelvű tárlatvezetés segít felfedezni, az MNG kollekcióinak titkaiba pedig gyűjteményséták vezetnek be minden érdeklődőt.

A szervezők emellett óriásszínezőkkel, workshoppal, nyomozós játékkal, borterasszal és festői panorámával is várják a közönséget a Magyar Nemzeti Galériában.