eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bemutatóval várja vissza Kulka Jánost a Katona József Színház

A nemrégiben zárult évadban a Katona József Színház játszóhelyei 100 százalék feletti kihasználtsággal működtek. A teátrum hétfői évadzáró társulati ülését követően Máté Gábor igazgató az InfoRádiónak beszélt az őszi tervekről, illetve arról, hogy 22 év után elhagyja a társulatot Haumann Pétert és visszavárják Kulka Jánost.

Az idei színházi évadot mintegy 119 ezres látogatottsággal zárja a Katona József Színház. Ez ötezerrel több az előző évad eredményéhez képest, egyben pedig a színház történetének eddigi legmagasabb látogatószáma.

Jó eladásokat kell csinálni. Azt hogyan kell, pontosan nem tudjuk. Dolgozni kell.”

A teátrum igazgatója a ReggelInfonak elmondta, hogy a hétfői évadzáró társulati ülésen a színművész kollégák szavazatai alapján a legjobb, harminc mondatnál kevesebb szöveggel járó alakításért megítélt PUKK-díjat Szacsvay László a Sirályban nyújtott alakításáért, a Máthé Erzsi-díjat pedig Mészáros Blanka kapta. Utóbbi elismerést az egész évadban kiemelkedő munkáért ítélik oda.

A Katona az ősszel kezdődő szezon első hónapjaiban öt bemutatót tart: szeptemberben az első az Orlai Produkciós Irodával és a Jurányi Inkubátorházzal közös az Egy őrült naplója Gogoltól, Keresztes Tamás szereplésével, Bodó Viktor rendezésében. Ezt követően Ferdinand von Schirach Terror című darabját Dömötör András, Hegymegi Máté pedig Günter Grasstól A bádogdobot állítja színpadra.

A nagyszínpadon az első bemutató Molière Nők iskolája lesz, amit Ascher Tamás rendez, utána szintén egy jelentős klasszikus Ibsen Nóra című darabját a fiatal, tavaly hozzánk szerződött Székely Kriszta rendezi.”

Máté Gábor visszavárja a Petőfi Sándor utcai színpadra a jelenleg még lábadozó Kulka Jánost.

Várjuk, hogy felépüljön és hátha munkába tud állni, és akkor egy olyan darabot tudunk bemutatni az évad végén, amibe ő is szerepelni tud.”

Haumann Péter viszont 22 év után elhagyja a Katona József Színházat – jegyezte meg a teátrum vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×