eur:
393.72
usd:
368.2
bux:
66467.23
2024. április 24. szerda György

Fiatalokat vár a csopaki művésztelep

Fiatalok jelentkezését várja a csopaki művésztelep augusztus 1. és 10. közötti alkotótáborába.

Baska Balázs filmrendező elmondta: amatőr, félprofi és akár profi alkotókat is várnak a tíznapos táborba, ahol többek között rajz, festészet, grafika, divattervezés és fotó-videó kurzus is indul kezdő, valamint haladó szinten is.

"A csopaki művésztelep tulajdonképpen egy életérzés" - fogalmazott Baska Balázs, aki szerint az összművészeti élményt nyújtó alkotótábor körül egy erős közösség jött létre, résztvevőinek mindegy harmada 6-8 éve visszajár nyaranta Csopakra, és vannak tengeren túlról érkező alkotók is.

A művésztelep központja egy 1826-ban épült csopaki présház, amelyet 1969-ben vásárolt meg Rényi Tamás filmrendező. A balatoni helyszínen alkotott később az alkotótábort életre hívó Rényi Katalin és Baska József képzőművész is - idézte fel a műsorban Baska Barbara grafikusművész, filmoperatőr.

Hozzáfűzte: a művészeti oktatás mellett a tábor célja egyfajta életvezetési nevelést is adni, hogy felnőtt, naprakész fiatalok kerüljenek ki a mentorok kezei közül. A hallgatók "vizuális szókincsének" gyarapítása végett a délelőtti és délutáni órák mellett esténként előadásokat is szerveznek olyan neves művészek részvételével, mint Korniss Péter fotográfus vagy Cakó Ferenc grafikus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×