Itt vannak a legjobb programok hétvégére!

Infostart
2016. május 28. 07:00
Vidéki fesztiválok, és budapesti koncertek, irodalmi est és színházi fesztivál is szerepel a hétvége kulturális kínálatában.

A tavasz utolsó hétvégéjén már nyári idővel, harminc fokos hőmérséklettel számolhatunk, így hát a fárasztó hét után nyugodtan beiktathatunk egy kis előnyaralást, programokból nincs hiány.

Beindult a fesztiválszezon sőt néhány fesztivál már a végét is járja, ilyen a FestEger, ahol azért még szombaton a Bolyki Völgyben valódi porba rúgós zenei fesztivál várja az érdeklődőket a Hiperkarma, a Tankcsapda és az Anna and The Barbies is fellép.

Tatán az Öreg tó partján rendezik meg a Tata Patara nevű rendezvényt, ami arra vállalkozik, hogy felelevenítse 16-17. század sorsdöntő magyar-török összecsapásait. 400 cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák, olasz és magyar hagyományőrző korhű ruhákban és haditechnikai eszközökkel esik majd egymásnak. De a Magyar Honvédség is haditechnikai bemutatót tart, szombat délután 3 órakor pedig 100 katonazenész egyszerre ad koncertet.

A Mátra Fesztiválon autentikus magyaros ételekkel és minőségi borokkal várják a látogatókat. A borvidéken pincelátogatás és dűlőfutás is szerepel a programok között, valamint fellép Fábián Juli, Ferenczi György és a Rackajam és az Irie Maffia is.

Kaposvárott a város legnagyobb összművészeti rendezvénye a Rippl Rónai Fesztivál várja a látogatókat. A kiállítások sorából és az andalító belvárosi korzózásból vasárnap este a Boban Markovic Orchestra zökkenti majd ki a fesztiválozókat.

Orfűn egy a hely szellemétől idegen decens fesztivál várja az érdeklődőket. Szombaton a Bartók Béla Férfikar, vasárnap pedig vasutas zenekar és Mecsek Táncegyüttes is fellép a Kincses Baranya Fesztiválon.

Tahitótfalun pedig Eperfesztivál lesz, és az eper az magáért beszél.

A főváros programkínálatát képtelenség egybefogni, de néhány kiemelkedő, izgalmas eseményt a figyelmükbe ajánlok.

Szombaton kezdődik a Zsidó Művészeti Napok. A Camerata Orphica Vonószenekar a BMC-ben mutatja be a Emlékezni és Emlékeztetni koncertet a nácizmus által, 1933-1945-ig elnémított zeneszerzők munkásságát mutatják be, a koncert a késő romantika, a századforduló és századelő zenéjét szorosan fűzi össze a mai kortárs zeneművészettel.

Az Amsterdam Klezmer Band a Gödör klubban lép fel, vasárnap pedig nagyszabású irodalmi est lesz az Uránia Filmszínházban az írók csapatát Esterházy, Parti Nagy, Spiró és Závada erősíti, a zenészek pedig Dés László és Dés András lesznek, valamint Barcza Horváth József.

Szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet Wagner Dvorzsák és Harpal műveket játszanak. Tompos Kátya a BMC Opus Jazz Klubjában lép fel. Vasárnap az Óbudai Danubia Zenekar Britten, Bach, Liszt és Sibelius műveket mutat be, a zongoránál az ifjú Rátai Fülöp lesz hallható, A Dresch Mihály vonós Quartetje pedig a Kobuci kertben Játszik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Itt vannak a legjobb programok hétvégére!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást