Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mától Varsóban népszerűsítjük a magyar könyveket

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország díszvendégségével ma kezdődik Varsói Nemzetközi Könyvvásár.

Ma kezdődik a Varsói Nemzetközi Könyvvásár, amelynek idei díszvendége Magyarország, így több mint 20 magyar kortárs és klasszikus magyar mű mutatkozik be a lengyel olvasóközönség előtt.

Mások mellett Kertész Imre Végső kocsma, Márai Sándor Harminc ezüstpénz, Csáth Géza Ópium című kötete, valamint Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című regényének képregényváltozata is megjelenik lengyel fordításban a könyvünnepre.

Lengyelországban jól ismert például Spiró György, Kertész Imre, Márai Sándor vagy Esterházy Péter munkássága, ennek ellenére a magyar irodalom csak felszínesen van jelen, ennek megváltoztatására törekszik a megjelenést szervező Balassi Intézet a bemutatkozó kínálattal.

A 13 magyar kortárs szerző részvétele mellett a magyar standon gasztronómiai és gyerekprogramokkal várják a közönséget. Több kiállítás is nyílik, köztük a Fortepan internetes fotóarchívum lengyel anyagából rendezett bemutató, amelyhez Háy János írt kísérőszöveget.

A varsói Nemzeti Színházban csütörtök este egy nagyszabású gálaműsorra is sor kerül, ahol mások mellett fellép Bognár Szilvi és a Hungarian FolkEmbassy, Lukács Miklós Bartók-improvizációkat ad elő, a Győri Balett pedig kortárs táncprodukcióval készül.