eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mától Varsóban népszerűsítjük a magyar könyveket

Mától Varsóban népszerűsítjük a magyar könyveket

Magyarország díszvendégségével ma kezdődik Varsói Nemzetközi Könyvvásár.

Ma kezdődik a Varsói Nemzetközi Könyvvásár, amelynek idei díszvendége Magyarország, így több mint 20 magyar kortárs és klasszikus magyar mű mutatkozik be a lengyel olvasóközönség előtt.

Mások mellett Kertész Imre Végső kocsma, Márai Sándor Harminc ezüstpénz, Csáth Géza Ópium című kötete, valamint Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című regényének képregényváltozata is megjelenik lengyel fordításban a könyvünnepre.

Lengyelországban jól ismert például Spiró György, Kertész Imre, Márai Sándor vagy Esterházy Péter munkássága, ennek ellenére a magyar irodalom csak felszínesen van jelen, ennek megváltoztatására törekszik a megjelenést szervező Balassi Intézet a bemutatkozó kínálattal.

A 13 magyar kortárs szerző részvétele mellett a magyar standon gasztronómiai és gyerekprogramokkal várják a közönséget. Több kiállítás is nyílik, köztük a Fortepan internetes fotóarchívum lengyel anyagából rendezett bemutató, amelyhez Háy János írt kísérőszöveget.

A varsói Nemzeti Színházban csütörtök este egy nagyszabású gálaműsorra is sor kerül, ahol mások mellett fellép Bognár Szilvi és a Hungarian FolkEmbassy, Lukács Miklós Bartók-improvizációkat ad elő, a Győri Balett pedig kortárs táncprodukcióval készül.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×