eur:
393.54
usd:
369.13
bux:
65626.86
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kossuth-díjas színművész a POSZT díszvendége

Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész lesz az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) díszvendége - közölték a szervezők.

Mint írják, Piros Ildikó a június 9. és 18. között megvalósuló POSZT-on többször is fellép: többek között verseket és Szabó Magda-idézeteket ad elő interaktív közönségtalálkozón, valamint ő lesz a Momentán Társulat Főhős című produkciójának sztárvendége is.

A POSZT szakmai tanácsadó testületének javaslatára a 2016-os versenyelőadásokat elbíráló zsűri tagja Boros Kinga kritikus, Bozóki Mara díszlet- és jelmeztervező, Czajlik József rendező, Dobák Lívia dramaturg, Garaczi László író, Kocsár Balázs karmester, Kiss Mari és Sztarenki Pál színművész. A szakmai zsűri feladata a legjobb előadás, rendező, férfi és női fő-, valamint mellékszereplő kiválasztása.

Mint írják, a Mozaik Művészegyesület és a MASZK Egyesület javaslatára összeállt színészzsűri dönt a legjobb harminc év alatti színészekről. A színészzsűri tagja Tímár Éva, Vasvári Emese és Rácz Tibor.

A közönségzsűri tagja Bélteky Orsolya, Hűbér Zoltán és Adamikné Novák Andrea.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó több mint 150 programmal várja a közönséget. A rendezvény az idén új struktúrával, a versenyprogram mellett a POSZT bemutatja és a POSZT Fesztivál elnevezésű programmal jelentkezik.

A versenyprogramban 16 produkció szerepel, az előadásokat az idei évben Kiss B. Atilla operaénekes és Sólyom András filmrendező válogatta.

Az idei versenyprogramban hat nagyszínházi és tíz kamaraszínházi produkció szerepel, amelyek a Pécsi Nemzeti Színházban és a Pécsi Harmadik Színházban láthatók.

A találkozón belül megrendezett "POSZT bemutatja" elnevezésű program 9 produkcióval a Kodály Központban, míg a "POSZT Fesztivál" több mint 100 programmal a Zsolnay Negyedben várja a közönséget.

A fesztiválról további információk a POSZT honlapján olvashatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Szorosabbra húzná Brüsszel a tagállami gyeplőt

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy milyen átfogó reformra készül az Európai Unió és miért hajlandók még olyan tabunak számító területekhez is hozzányúlni, mint az adózás vagy éppen az állami támogatások rendszere. Erről Szabó Dánielt, a Portfolio uniós ügyekkel foglalkozó elemzőjét kérdeztük. A második blokkban egy olyan országról volt szó, amely nem biztos, hogy sok befektető térképén fent van, de mégis érdemes nagyon odafigyelni rá. Hogy melyik ez az ország, arról Mohos Kristóffal, a Portfolio részvénypiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×