eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Pünkösdi programok a budai Várban

A Budavári Palota két teraszán Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, kézműves és gasztronómiai vásárral és mesterségbemutatókkal várják a családokat a hétvégén a szervezők.

Különleges látványosságnak ígérkezik Kő Boldizsár alkotása, az évről évre megújuló, virágba boruló Életfa, a Pünkösdölő Néptánc Találkozó, a családdal érkezők számára pedig a hétpróbás Pünkösdi királyválasztás és a Világfa regélő meselabirintus pünkösdi királyavató játéka.

A színes forgatag a jellegzetes pünkösdi szokás felidézésével, a pünkösdi királyné körmenettel veszi kezdetét a Csepp Csepel táncegyüttes táncosai és a közönség részvételével.

A Savoyai terasz pódiumán a világzene, a népzene, a néptánc több jeles képviselője lép fel, a gyerekeket bábelőadásokra várják, miközben a debreceni Pergő Hagyományőrző Műhely muzsikusai zenélnek.

A határon innen és túlról érkező hagyományőrző, kézműves mesterek különleges műhelybemutatókkal készülnek az ünnepre, újra forog majd az ország legmívesebb kosaras körhintája, a pünkösdi kézműves alkotóház virágműhelyében születő alkotásoktól pedig virágba borul majd a palota.

A felnőtteket a magyar kézműves sörteraszon a Csíkszentsimoni Csíki Sör és a fóti kisüzemi sörfőzde különlegességei várják, de hagyományos pünkösdi fogásokat készítő látványkonyhák, kemencés étkek ínyencségeit is meg lehet majd kóstolni a pünkösdhétfőn elkészülő, ünnepi óriás kalács mellett.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×