Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csodák Palotája Playbar nyílt Óbudán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A középiskolásokat és a fiatal felnőtteket célozza elsőként a Csodák Palotája Playbar nevű új helyszíne, ami csütörtökön nyitotta meg kapuit Óbudán. A három kiállítással, laborral, vetítőtermekkel és szabadulószobával is felszerelt helyszínről Mizda Katalin, a CsoPa ügyvezető igazgatója beszélt az InfoRádióban.

 „Az a célunk, hogy ismeretterjesztést folytassunk szórakoztató, játékos módon” - mondta a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója.

Mizda Katalin kiemelte, az elsődleges célközönségében is különbözik a két helyszín, a Campona egy nagy játéktér, oda és a mellette lévő Öveges-terembe elsősorban az óvodás, alsótagozatos gyerekeket várják, az óbudai helyszínen pedig elsősorban a kamaszoknak, fiatal felnőtteknek szólnak a kiállítások.

„A fizika mellett más természettudományokkal is foglalkozunk, az egyik kiállításunk a születést járja körbe a fogantatástól a pelenkázásig. A Newton-kiállítás Newton alaptörvényeit mutatja be játékos eszközökkel. Az Illúzió pedig a tudomány és a művészet határára kalauzolja a látogatókat” - mondta az ügyvezető igazgató.

Mizda Katalin elmondta, a négy szabadulószoba, a Világjáró, a Vészhelyzet, a Mérnök szobája és a Megújuló város a természettudományok négy különböző alaptantárgya - földrajz, kémia, biológia, fizika - köré rendeződik. Van két élménymozi: egy kör és egy kilencféle hatású is.

Az ügyvezető igazgató arról is beszélt, hogy a most létrejött Richter Gedeon labor már régi álma volt a Csodák Palotája előadó csapatának, hogy workshop rendszerű foglalkozásokat tudjanak tartani.