Bővül a kínálat az idei Művészetek Völgyében

InfoRádió
2016. május 10. 11:48
A színházi és komolyzenei kínálat is bővül a 26. Művészetek Völgyében, amelyet július 22. és 31. között rendeznek meg Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Az összművészeti fesztivál idei tervezett programjairól Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója tájékoztatta az InfoRádiót.

„Idén Taliándörögdre helyeztünk nagyobb hangsúlyt, ahol kialakítottunk egy színházi központot. Itt a néhány éve már futó színházi színpadunk mellé kitelepül a Nemzeti Színház is, és minden este meg lehet nézni egy-egy nagyobb darabot” - mondta Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója.

Hozzátette: kitelepül a Színművészeti Egyetem is, a másik újdonság pedig az, hogy a Concerto Budapest is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez.

„Ezzel visszatér hozzánk a szimfonikus nagyzenekari koncertek műfaja, de természetesen nagyon sok népzenével, világzenével és könnyűzenével is várjuk a látogatókat” - jelezte a programigazgató.

Jakab Natália elmondta, hogy a legfontosabb könnyűzenei színpad a MOL Nagyon Balaton által támogatott Panoráma Színpad lesz.

„Itt végigvonul könnyűzenei életünk teljes zenekari felhozatala. Az Erik Sumo Band itt fog fellépni egész nyáron, csak nálunk. A 10 napot a Skye and Ross from Morcheeba néven a Morcheeba tagjai zárják. Könnyűzenével keveredő dzsesszt a Harcsa Veronika udvarban is lehet hallgatni, idén pedig a Fonó is saját udvart kapott, itt is lesz két külföldi fellépő, a Federspiel Ausztriából, illetve a Naked Szerbiából” - számolt be a részletekről a Művészetek Völgye programigazgatója.

Hozzáfűzte: filmes helyszín is lesz, ahol a Színház-és Filmművészeti Egyetem filmjei tekinthető meg.

„Mellette a Budapest Documentary Festival nemzetközi sikereket elért dokumentumfilmjei is láthatók lesznek. Velünk tart a Hello Wood is, most Csórom földjére helyezik a falu-installációjukat és ugyanúgy fejlesztik tovább, ahogy előző évben. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem most egy falumalomkerék installációval kedveskedik nekünk. A Magyar Kézműves Szövetség is nagyszabású kiállítást rendez, workshop és bemutatótér is lesz a kávéházi helyszínünkön, ahol egy teljes udvart rendeznek be” - mondta Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója az InfoRádiónak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bővül a kínálat az idei Művészetek Völgyében
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást