eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hárfavirtuózok viadala a Várkert Bazárban

Tóth Bettina és Alekszandr Boldacsev méri össze tudását a hárfavirtuózok viadalán vasárnap a budapesti Várkert Bazárban.

A gálakoncerten Razvaljajeva Anasztázia és Alekszandr Boldacsev hárfaművész, Alekszandr Kuznyecov hegedűművész, valamint Szauer Bianka, a Virtuózok I. szériájában a kicsi korcsoport döntőse is fellép - közölték a szervezők az MTI-vel.

A szegedi Tóth Bettina a Virtuózok I. szériája tini korcsoportjának döntőse, személyisége és játéka sokakat tett a hárfa hívévé. Számos hazai és nemzetközi hárfaversenyen vett részt előkelő helyezéseket elérve.

Alekszandr Boldacsev a Szentpétervári Állami Konzervatóriumban végezte el a 9 éves képzést hárfa szakon, majd 2006-ban felvételt nyer a Zürichi Művészeti Főiskolára. Számos nemzetközi versenyen szerepelt kiemelkedő eredménnyel, Európa és Ázsia jelentős koncerttermeiben lép színpadra.

A Virtuózok Viadala című hangversenysorozat estjein egy-egy hangszer áll a középpontban, amelyen az ifjú tehetségek összemérik virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel, a közönség mérlegelésére bízva a választást. A hangversenyeken a fiatal tehetségek egy egyedi, eddig sehol nem látott formában mutatják be a közönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet szórakoztató és látványos.

Az eddigi koncerteken zongoristák, csellisták és hegedűsök párbaját láthatta a közönség, május 21-én a harmonika kerül középpontba, június 11-én pedig a párbajhősök viadalát rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×