Földrajztanárok százai kerülhetnek utcára, magyar kézbe került a Praktiker - lapszemle

InfoRádió
2016. április 21. 06:45
Székely László alapjogi biztoshoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Földrajztanárok százai kerülhetnek utcára azért, mert a szakgimnáziumokban megszűnne a földrajz oktatása. Javít szolgáltatásán a Ryanair.

A Magyar Nemzet arról ír, a Belügyminisztérium után a honvédelmi tárca is engedett az ellenzéki nyomásnak és felpuhítja a terrorellenes harc jegyében tervezett elképzeléseit. A lap információi szerint a HM továbbra is kitart amellett, hogy szükség van az alaptörvény módosítására, egy új különleges jogrendre, de már ne ragaszkodnak annyi jogkorlátozó lehetőséghez. Ezért tegnap informális egyeztetést tartottak a Jobbikkal és az LMP-vel.

A Magyar Idők cikke szerint kizárólag a Hungest Hotels Zrt. hotellánc saját tulajdonában lévő magyarországi szállodáira vonatkozik a vállalatnál jelenleg zajló, adásvételt előkészítő átvilágítás. Megmarad tehát a négycsillagos montenegrói és a szintén négy csillagos ausztriai hotel.

A Népszabadság és a Magyar Nemzet is ír arról, hogy Székely László alapjogi biztoshoz fordult a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, mert álláspontjuk szerint az egészségügyre fordított közkiadásokból nem lehet biztosítani a testi és lelki egészséghez való alapjogot. A szervezet elnöke szerint 2025-ben már háromezer háziorvos hiányzik majd, így az ország felének nem lesz alapellátója.

A Magyar Hírlapnak Czeizel Barbara a Budapesti Korai Fejlesztő Központ vezetője, a kora gyermekkori intervenció miniszteri biztosa azt nyilatkozta, sok ezer, akár húszezer család sajátos nevelési igényű gyermeke nem kapja meg a megfelelő korai ellátást, és nincs hatékony kommunikáció a kezelő és problémafelismerő területek között.

A Népszabadság cikke szerint földrajztanárok százai kerülhetnek utcára azért, mert a szakgimnáziumokban megszűnne a földrajz oktatása. Az elképzelés ellen aláírásgyűjtésbe kezdett a Magyar Földrajzi Társaság.

A Magyar Idők arról ír, a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett megyei és települési önkormányzatoknak, a rendkívüli támogatási keret összege 25,3 milliárd forint. A megyék váratlan kiadásaik támogatására 300 millió forintra pályázhatnak, míg a települések működőképességük megőrzésére, vagy egyéb, a feladataik ellátást veszélyeztető helyzet ellátására igényelhetnek pénzt.

A Magyar Idők arról ír, új szervezet kerülhet a távolsági autóbuszos társaságok fölé. Nyilvánosságra hozta Wáberer György miniszterelnöki megbízott a Volán-társaságok piacnyitásának az elveit. Minden negyedik buszjáratot magánvállalkozásoknak juttatna, a megrendelő szerepét pedig egy új szervezet venné át. A szakember azt reméli, hogy a verseny következtében fiatalabb buszokon utazhatnak majd az emberek.

A Magyar Nemzet cikke szerint javít szolgáltatásán a Ryanair. A London-Stansted és Barcelona repülőtéren átszálló utasoknak biztosítja a csatlakozásokat, egyelőre tesztjelleggel. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem kell a repülőtéren bajlódni a feladott csomagokkal.

A Portfolio arról ír, magyar kézbe került a Praktiker. Jóváhagyta a versenyhivatal barkácsáruház hazai eladását. A vevő, a Wallis Asset Management a magyarországi üzletmenetet továbbra is a Praktiker márkanéven viszi tovább. A Praktiker 19 barkácsáruházat üzemeltet és mintegy 1200 alkalmazottat foglalkoztat.