Menjen koncertre, színházi találkozóra, cirkuszba és egyen burgert a hétvégén!

Infostart
2016. április 16. 16:10
A Budapesti Tavaszi Fesztivál világsztárjai mellett a Budapest 100 körúti programjai, a cirkuszi világnap városligeti emberpiramisa és nagyszabású filmzenekoncert is színesíti a hétvége fővárosi kulturális kínálatát.

A hétvégén is javában zajlik a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A Müpában szombaton Robert Glasper amerikai Grammy-díjas jazz-zongorista lép fel, míg a Bálnában a WOMEX-díjas szenegáli énekes-dobos Cheikh Lô ad koncertet. A Müpában vasárnap Liszt monumentális Krisztus-oratóriumát a Staatskapelle Weimar mutatja be, míg a Bálnában Gadó Gábor gitárművész nemzetközi projektje lép fel, a Pesti Vigadóban pedig az Accord Quartet Mozart, Ligeti és Dohnányi vonósokra írt műveit szólaltatja meg.

A Nemzeti Színházban is folytatódik a hétvégén a MITEM - Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, ahol szombaton a grúz Állami Színház az Éjjeli Menedéket, a Szentpétervári Alexandrinszkij Színház pedig Gozzi Hollóját adja elő, míg vasárnap egy kínai operaelőadás szerepel a műsoron, illetve az érdeklődők beszélgetéseket hallgathatnak meg Valère Novarina neves francia színházi szakember részvételével.

A hétvégén rendezik meg a Budapest100 programsorozatot is, amiben a civilek és ottlakók közreműködésével a jubiláló lakóházak legendáit eleveníti fel és a máskor rejtett építészeti örökségét mutatja be. Idén a fókuszban a pesti Nagykörút épületei állnak, amelyek közül csaknem 60 nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

A Millenárison ezzel párhuzamosan Beer, Burger, Barbecue Fesztivált rendeznek, ahol a címben szereplő gazdag étel és italkínálat várja a szabadba a látogatókat.

Családi programokban sem lesz hiány.

A Cirkuszi világnap alkalmából látványos emberpiramis épül szombat este a Fővárosi Nagycirkusz előtt, míg a Természettudományi Múzeumban a Da vinci Learning keretei közt éjszakába nyúló pizsamapartin ismerkedhetnek a gyerekek az őslénykutatás rejtelmeivel.

A Csillagok háborúja, az Indiana Jones és a Harry Potter filmek népszerű témái, valamint az E.T., a Hook, a Reszkessetek betörők és a Jurassic Park filmzenéi is felcsendülnek a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában a Papp László Budapest Sportarénában szombaton hallható, John Williams Filmharmonikusok koncerten.

A Zeneakadémián a hétvégén két koncerten Keller András, Perényi Miklós és Várjon Dénes Beethoven összes zongorás trióját előadja. A jazz- és a világzene kedvelői szombat este a BMC Opus Jazz Clubjában a Makámmal, a Budapest Jazz Clubban pedig a 70 éves Németh János szaxofonossal találkozhatnak, akinek együttese Szakcsi Lakatos Bélát, Babos Gyulát és Kőszegi Imrét is vendégül látja. A Fonó Budai Zeneházban ezzel párhuzamosan a cigányzene kedvelői a Parno Graszt és a Karaván Familia koncertjein vehetnek részt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Menjen koncertre, koncertre, színházi találkozóra, cirkuszba és egyen burgert a hétvégén!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást