A Spotify feltételekhez köti a svéd terjeszkedést

InfoRádió / MTI
2016. április 13. 11:10
A Spotify svéd zenei streamingszolgáltatás a következő években több ezernyi alkalmazottal akarja bővíteni vállalkozását, ám az új munkahelyeket csak akkor kaphatja meg Stockholm, ha a svéd kormány kedvezőbbé teszi a jelenlegi lakáshoz jutási, adózási és oktatási törvényeket.

A Spotify alapítói, Danile Ek és Martin Lorentzon, akiknek szolgáltatását több millióan használják világszerte, nyílt levélben fordultak a svéd politikusokhoz: mint írták, inkább New Yorkban terjeszkednek, amennyiben a svéd feltételek nem javulnak.

Ek és Lorentzon szerint Stockholmban több bérlakást kell építeni, mert a lakáspiac nagyon rugalmatlan. Manapság átlagosan majdnem tíz évet kell várni egy bérlakásra, a házárak pedig az utóbbi húsz évben több mint háromszorosára nőttek, ezért a fiatalok nagyon nehezen találnak a pénztárcájuknak megfelelő lakást maguknak.

A vállalkozók kiemelték, hogy az iskolákban minél korábban el kell kezdeni a számítógép-programozást és csökkenteni kell a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket, adókat.