eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar éttermekben is kóstolhat ma francia ínyencségeket

Nyolc magyarországi étteremben is lehet francia menüsort fogyasztani hétfőn, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű gasztronómiai világünnep keretében - közölte Franciaország magyarországi nagykövete az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez - amelyet tavaly hívtak életre - világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia - tette hozzá.

A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával - mondta.

Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők - amelyek megtartják az ételek ízét -, valamint a kések - amelyek használatával időt lehet spórolni.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek és az emberek igen kreatívak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×