Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ma is mozi, koncert vagy színház

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Filmes csemegék, komolyzenei hangverseny és kortárs szépirodalmi est is szerepel a főváros hétfői kulturális kínálatában.

A koncertkínálatban a Magyar Állami Operaházban a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara John Fiore amerikai karmester vezényletével Barber, Gershwin és Schumann műveket szólaltat meg, míg az A38 Hajón teltház előtt lép fel a Budapest Bár, a Barba Negra Music Clubban pedig a Gangsta Zolee és a Kartell kissé megkésve ugyan, de a maga módján megünnepli az együttes névadóját és a nemzetközi nőnapot.

Izgalmasnak ígérkeznek a filmes programok is. A szokásos moziprogramok mellett az Uránia Nemzeti Filmszínházban folytatódik a Magyar Művészeti Akadémia által szervezett 100 magyar dokumentumfilm vetítéssorozat. Ma Magyar N. Attila Hazatérő képek című 2003-as alkotását vetítik, amely Kása Béla több évtized alatt készült portréfotók alapján szembesíti a képen szereplő magyar, cigány és román parasztembereket, muzsikusokat egykori önmagukkal. A Bem Moziban ezzel párhuzamosan a Volt egyszer egy vadnyugat című westernklasszikus tekinthető meg eredeti kópiáról, de levetítik Roger Wates: A fal című koncertfilmjét is.

Az irodalmi programok közt a Müpa Literárium sorozatának ma esti vendége Szilasi László József Attila-díjas irodalom történész, egyetemi tanár, a nagy sikerű A harmadik híd című nagysikerű regény szerzője lesz, míg a színházi kínálatban érdekes színfolt a PanoDráma Más ne történt című előadásának újbóli feltűnés. A rábízott gyermekeket molesztáló tanár történetét feldolgozó előadás új helyszínen és új szereplővel, az Átrium Film-Színházban és Hámori Gabriella közreműködésével látható.

Budapesten kívül a szentendrei Skanzenben Huszárünnepet tartanak a 48-as forradalom tiszteletére, ahol az ünnephez kapcsolódó hagyományőrző programok, kézműves foglakozások, és felvonulások szerepelnek a programok közt.

Hanganyag: Oláh András