eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Idén is lesz Pilvaker: a rap mellett több színészi játékkal és énekkel

A rap mellett a megszokottnál több színészi játék és ének várja az érdeklődőket az idei Red Bull Pilvakeren, amelyet immáron negyedik éve rendeznek meg március 15-én az Erkel Színházban - mondta el az MTI-nek Farkas Roland "Wolfie", a szervezők egyike.

A Punnany Massif alapítójaként is ismert zenész hozzátette: a rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az árusítás megkezdése után fél órával az összes jegy elfogyott. 2015-höz hasonlóan idén is két előadást szerveznek, az első 18 órakor, a második 21 órakor kezdődik az Erkel Színházban.

Új fellépőként mutatkoznak be az idei esten Szabó Kimmel Tamás és Hámori Gabi színművészek, az énekesek közül pedig első alkalommal lép fel a Pilvaker színpadán Meszka a Punnany Massifból; a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki és Szivák Zsolt, a Cloud9+ frontembere. Szabó Simon idén a rendezői oldalon csatlakozott az ünnepi műsorhoz.

Az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival 2012-ben indult, napjaink jól ismert magyar előadóit felvonultató rendezvény célja továbbra is változatlan: zenei alapokra helyezett költeményekkel igyekeznek közelebb hozni a közönséghez a magyar költészet legjavát.

Farkas Roland szerint ugyanakkor az énekesek közreműködésének köszönhetően idén bátrabbak lehettek a versek kiválasztása és előadása terén. Példaként említette Petőfi Sándor Magyar vagyok című versét, amelyet rendhagyó módon fog elszavalni Hámori Gabi. Korábban sosem hallott formában dolgozzák fel a Nemzeti dalt is, Farkas Roland véleménye szerint nagyon hatásos lesz a végeredmény.

"A vers kapott egy olyan extra csomagolást, amitől mai napig libabőrös leszek, ha meghallom a próbákon" - jegyezte meg, hangsúlyozva azt is, hogy egy olyan megemlékezést szeretnének nyújtani a közönségnek, amelyet mindenki magáénak érezhet függetlenül a mindennapi politikai viszonyoktól.

Farkas Roland beszélt arról is, hogy "nem csupán a baseballsapkás fiatalemberek és kisasszonyok érdeklődnek" a Pilvaker után, hanem nagyon sokféle korosztályból kerül ki a közönség, nem ritkák a kisgyerekek és az 55-60 évesek sem. Mint fogalmazott, mindehhez hozzájárul az Erkel Színház sajátos atmoszférája is.

A Red Bull Pilvaker további fellépői között lesz Wolfie mellett Fluor Tomi, Deego, Marsalkó Dávid, Fura Csé, Bom, Dipa, Diaz, Járai Márk, Snow, Papp Szabi, Kautzky Armand, Singh Viki, Kollányi Zsuzsi, a Sub Bass Monster és a Random Trip zenekar is. A rendezvényt 21 órától közvetíti a Petőfi tévé, emellett hallható lesz a Petőfi Rádión is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×