Ezek lesznek a legjobb programok ma

Infostart
2016. március 13. 08:55
Képregénybörze, SlamFeszt és változatos koncertkínálat is szerepel a főváros mai kulturális programjai között.

Szombat óta látogatható a Magyar Nemzeti Levéltár Nyomot hagytak című interaktív kiállítása, amely a 14. század közepétől a 20. század végéig válogat a magyar történelem és kultúra meghatározó alakjainak aláírásaiból. A táralton olyan dokumentumok is szerepelnek, mint Hunyadi Mátyás által hitelesített okirat, Dobó István szignózott jelentése Eger vár ostromáról, de Ferenc József, Tisza István, Albert Einstein és II. János Pál pápa kézírása is közelről vizsgálható.

Az immár 31. alkalommal jelentkező Képregénybörze tavaszi kiadása várja számos újdonsággal a műfaj szerelmeseit a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házában.

Budapesten kívül a szentendrei Skanzenben Huszárünnepet tartanak a 48-as forradalom tiszteletére, ahol az ünnephez kapcsolódó hagyományőrző programok, kézműves foglakozások, és bemutatók szerepelnek a programok közt.

Az irodalmi kínálatban este a Gödör klubban rendezik meg a Szépírók első SlamFesztjét, ahol többek közt a Gyukics Gábor, Simon Márton, Szkárosi Endre, Závada Péter, Mavrák Katalin, Müller Péter Sziámi és Pion István vitatkozik a slam mibenlétéről, majd éjszakába nyúló költészeti estet.

A Müpában a Nemzeti Filharmonikusok Douglas Boyd vezényletével Brahms, Schubert, Mendelssohn műveket adnak elő, míg a könnyedebb műfajból a Barba Negra Music Clubban a Honeybeast "Bódottá" című új nagylemezük anyagából válogat, a Budapest Jazz Clubban pedig a zongorista Révész Richárd Latin Triója játszik vérpezsdítő muzsikát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást