eur:
393.75
usd:
369.28
bux:
65681.32
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Franciaországból érkeztek a jó filmek a héten

Két amerikai akciófilm és két francia életrajzi alkotás is szerepel a heti mozipremierek közt.

Támadás a Fehér Ház ellen - London ostroma

Három évvel a Támadás a Fehér Ház ellen után Gerard Butler, Aaron Echart és Morgan Freeman főszereplésével megérkezett az akcióthriller folytatása, London ostroma alcímmel.

Miután a brit miniszerelnök rejtélyes körülmények közt meghal, temetésére a világ prominensei Londonba érkeznek, felkínálva az alkalmat egy gyilkost támadás szervezőinek, hogy romba döntsék a fél várost. Szerencsére az Egyesült Államok elnökét ezúttal is titkosszolgálatának talpraesett vezetője védi, aki a támadó megfékezésében egy brit szuperügynöktől is segítséget kap. A filmet alaposan lehúzták a kritikák, amelyek szerint az alkotás primitív kliséhegyekből építkezik, ráadásul a készítők csak a térképről ismerik a brit fővárost.

A beavatott: A hűséges

Hasonlóan rossz kritikákat kapott a hét másik hollywoodi akciófilmje, A beavatott sorozat harmadik része, A hűséges. Az éhezők viadala sikerét meglovagoló sci-fiszériában a képességek alapján felosztott társadalom széthullott, a főszereplő lány Tris és társa, Négyes pedig Chicago falain kívül bukkan egy futurisztikus társadalomra, amely egy kísérlet kedvéért 200 éve ketrecben tartotta a város lakosait. A sokkoló igazságot megismerve hamar szövetségest kell találniuk egy újabb csatához, ahol korábbi otthonuk az emberiség jövője a tét.

Csokoládé

Az igazán jó filmek ezen a héten Franciaországból érkeznek, és valódi emberek ihlették őket. Az érinthetetlenekből megismert Omar Sy főszereplésével a Csokoládé című dráma a múlt század fordulóján élt Rafael Padilla életét dolgozza fel. A kubai születésű artista volt az első fekete bőrű cirkuszművész, aki Franciaországban színpadra lépett. A hirtelen jött hírnév azonban megmérgezte munkakapcsolatát legjobb barátjával.

Farkastotem

Szintén a héten mutatják be a kínai koprodukcióban készült Farkastotemet is, ami az azonos című könyv nyomán készült. A 60-as évek végén egy fiatal pekingi diákot Belső-Mongóliába küldenek, hogy írni-olvasni tanítsa a pásztorokat. Csakhamar kiderül, hogy saját kárán neki kell megtanulnia a természet erőinek tiszteletét és megismerni a kötődésüket a sztyeppék mitikus, misztikus csúcsragadozójához, a farkasokhoz.

Egy őrült pillanat

Most debütál az Egy őrült pillanat című francia vígjáték is, amelyben egy tengerparti nyaraláson Vincet Cassel barátja tinédzser lányának közeledését próbálja visszaverni nem sok sikerrel.

Bemutatkozik az Amnesia című dráma is, amelyben Ibizán egy fiatal német DJ és egy idős csellista nő barátsága vezet a múlt kibeszéléséhez. És visszatér a mozikba A Keresztapa is, a Francis Ford Coppola rendező által jóváhagyott, digitálisan felújított változatban.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×