Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Franciaországból érkeztek a jó filmek a héten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két amerikai akciófilm és két francia életrajzi alkotás is szerepel a heti mozipremierek közt.
Támadás a Fehér Ház ellen - London ostroma

Három évvel a Támadás a Fehér Ház ellen után Gerard Butler, Aaron Echart és Morgan Freeman főszereplésével megérkezett az akcióthriller folytatása, London ostroma alcímmel.

Miután a brit miniszerelnök rejtélyes körülmények közt meghal, temetésére a világ prominensei Londonba érkeznek, felkínálva az alkalmat egy gyilkost támadás szervezőinek, hogy romba döntsék a fél várost. Szerencsére az Egyesült Államok elnökét ezúttal is titkosszolgálatának talpraesett vezetője védi, aki a támadó megfékezésében egy brit szuperügynöktől is segítséget kap. A filmet alaposan lehúzták a kritikák, amelyek szerint az alkotás primitív kliséhegyekből építkezik, ráadásul a készítők csak a térképről ismerik a brit fővárost.

A beavatott: A hűséges

Hasonlóan rossz kritikákat kapott a hét másik hollywoodi akciófilmje, A beavatott sorozat harmadik része, A hűséges. Az éhezők viadala sikerét meglovagoló sci-fiszériában a képességek alapján felosztott társadalom széthullott, a főszereplő lány Tris és társa, Négyes pedig Chicago falain kívül bukkan egy futurisztikus társadalomra, amely egy kísérlet kedvéért 200 éve ketrecben tartotta a város lakosait. A sokkoló igazságot megismerve hamar szövetségest kell találniuk egy újabb csatához, ahol korábbi otthonuk az emberiség jövője a tét.

Csokoládé

Az igazán jó filmek ezen a héten Franciaországból érkeznek, és valódi emberek ihlették őket. Az érinthetetlenekből megismert Omar Sy főszereplésével a Csokoládé című dráma a múlt század fordulóján élt Rafael Padilla életét dolgozza fel. A kubai születésű artista volt az első fekete bőrű cirkuszművész, aki Franciaországban színpadra lépett. A hirtelen jött hírnév azonban megmérgezte munkakapcsolatát legjobb barátjával.

Farkastotem

Szintén a héten mutatják be a kínai koprodukcióban készült Farkastotemet is, ami az azonos című könyv nyomán készült. A 60-as évek végén egy fiatal pekingi diákot Belső-Mongóliába küldenek, hogy írni-olvasni tanítsa a pásztorokat. Csakhamar kiderül, hogy saját kárán neki kell megtanulnia a természet erőinek tiszteletét és megismerni a kötődésüket a sztyeppék mitikus, misztikus csúcsragadozójához, a farkasokhoz.

Egy őrült pillanat

Most debütál az Egy őrült pillanat című francia vígjáték is, amelyben egy tengerparti nyaraláson Vincet Cassel barátja tinédzser lányának közeledését próbálja visszaverni nem sok sikerrel.

Bemutatkozik az Amnesia című dráma is, amelyben Ibizán egy fiatal német DJ és egy idős csellista nő barátsága vezet a múlt kibeszéléséhez. És visszatér a mozikba A Keresztapa is, a Francis Ford Coppola rendező által jóváhagyott, digitálisan felújított változatban.

Hanganyag: Oláh András