eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar tehetségek Austinban

Három fiatal magyar startup vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező mutatkozik be a South by Southwest-en (SXSW), a világ legnagyobb technológiai fesztiválján az Egyesült Államokbeli Austinban csütörtöktől.

A magyar tehetségek a Design Terminál jóvoltából vesznek részt a nemzetközi fesztiválon március 20-ig.

A Design Terminál mentoráltjai közül az egészségügyi dolgozóknak és pácienseknek készült mobilalkalmazást fejlesztő Laborom, az álláskeresők számára létrehozott, online interjúszervező alkalmazást készítő KaliJob, valamint a katasztrófavédelem és kutató- és mentőcsapatok által használt drón szoftverfejlesztésével foglalkozó DroneIQ mutatkozhat be az Egyesült Államokban. A csapathoz a Design Terminál partnerének, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója, Bucsi Réka is csatlakozott. Az animációs filmrendező a Symphony no.42 című filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat nyert el.

A Design Terminál második alkalommal nyújt segítséget, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére - írták a közleményben.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett a program több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon - közölték a szervezők.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×