Magyar tehetségek Austinban

InfoRádió / MTI
2016. március 8. 07:05
Három fiatal magyar startup vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező mutatkozik be a South by Southwest-en (SXSW), a világ legnagyobb technológiai fesztiválján az Egyesült Államokbeli Austinban csütörtöktől.

A magyar tehetségek a Design Terminál jóvoltából vesznek részt a nemzetközi fesztiválon március 20-ig.

A Design Terminál mentoráltjai közül az egészségügyi dolgozóknak és pácienseknek készült mobilalkalmazást fejlesztő Laborom, az álláskeresők számára létrehozott, online interjúszervező alkalmazást készítő KaliJob, valamint a katasztrófavédelem és kutató- és mentőcsapatok által használt drón szoftverfejlesztésével foglalkozó DroneIQ mutatkozhat be az Egyesült Államokban. A csapathoz a Design Terminál partnerének, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója, Bucsi Réka is csatlakozott. Az animációs filmrendező a Symphony no.42 című filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat nyert el.

A Design Terminál második alkalommal nyújt segítséget, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére - írták a közleményben.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett a program több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon - közölték a szervezők.