eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Európa- és világbajnok magyar bűvészek az Illúzió Mesterei előadáson

Európa- és világbajnok magyar bűvészek lépnek színpadra az Illúzió Mesterei című előadáson, amelyet tavasszal négy alkalommal, március 19-én és 20-án láthat a közönség a MOM Kulturális Központban.

"Az emberek fejében sokáig be volt ragadva egy olyan kép, hogy a bűvész az, aki cilinderből húz elő nyulakat vagy galambokkal csinál trükköket, azonban ma már nagyon másról szól a bűvészet. Szerencsére a magyar közönség is egyre többet lát ebből az előadóművészeti ágból" - hangsúlyozta Badár Tamás bűvész, az előadás egyik fellépője az MTI-nek.

Mint mondta, eddig a műfaj egy kicsit "poros" volt, a márciusi előadáson azonban olyan produkciókat láthat majd a közönség, amelyek külföldön már évek óta közkedveltek és nagy sikernek örvendenek.

Az előadáson fellép legújabb, szuperhősöket megelevenítő műsorszámával a kétszeres bűvészvilágbajnok Hajnóczy Soma; Igor és Ana a kézügyesség és illúziókeltés mestereiként mutatkoznak be; valamint egy új, megható műsorszámmal készül a világbajnoki 3. helyezett Galambos Fecó is. Színpadra lép a gondolatolvasásban jártas Holcz Gábor, Badár Tamás pedig a modern technikai eszközök és egy különleges zenés blokk segítségével változtatja meg a valóságról alkotott elképzeléseket.

A bűvész elmondta, hogy a tavaszi műsor egy kifejezetten laikusok számára készült produkció, nem olyan, mint amilyeneket a bűvészversenyeken, szakmai közönség előtt mutatnak be.

"Kevesen tudnak arról, hogy vannak ilyen szakmai versenyek vagy arról, hogy van bűvész világbajnokunk is, de véleményem szerint az irány, amely felé elindult ez az ág, nagyon jó, hiszen a bűvészet egyre inkább kezd betörni azon közkedvelt és elfogadott produkciók közé amilyen például a Dumaszínház is" - jegyezte meg Badár Tamás.

Véleménye szerint a televízió és az internet segítségével láthatóvá váltak azok a külföldi produkciók, amelyek megteremtik az igényt a nézőkben a színvonalas műsorok iránt. Példaként említette a Dynamo művésznéven világszerte ismert brit illuzionistát, akihez hasonló kvalitású bűvészek Magyarországon is vannak.

"Az a realitás, ami körülvesz minket, nem annyi, amit látunk, kicsit felül kell írni és bírálni a kézzelfogható dolgokat. Ez egy olyan üzenet, ami árnyaltan ugyan, de mégis benne van a bűvészetben és ez az, ami eltalálja a nézőt" - fűzte hozzá.

Az Illúzió mesterei előadás szakmai és művészeti koordinációját Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok és a magyar Bűvész blog főszerkesztője, Kelle Botond végzi.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×