eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György

Amerikai filmfesztiválokon is bemutatják a Félvilágot

Kanadában és az Egyesült Államokban folytatja nemzetközi fesztiválkörútját A berni követ alkotópárosának kosztümös thrillerje, a Félvilág - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A Mágnás Elza-gyilkosság "erotikával, izgalmakkal és pazar színészi alakításokkal teletűzdelt" krónikáját a hazai közönség és a kritikusok egyaránt lelkesen fogadták - hangsúlyozta a közlemény. Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró filmjét Magyarországon tavaly decemberben a Duna TV mutatta be.

Mint írták: a film tavaly szeptemberben kezdte meg nemzetközi fesztiválkörútját. A világpremier az A-kategóriás Montreal World Filmfesztiválon volt, amelyet novemberben egy újabb A-kategóriás fesztivál követett, Goában, Indiában. A nemzetközi körút idén januárban a franciaországi Biarritzban folytatódott, az egyik legrangosabb televíziós seregszemle, a FIPA versenyprogramjában.

A Félvilág jelenleg Kanadában, a Victoria Filmfesztiválon szerepel, ahol a film utolsó két vetítésére minden jegy elkelt. Március elején, a Cinequest Filmfesztiválon lesz a film Egyesült Államok-beli premierje, San Joséban, amelyet az elkövetkező hetekben legalább öt újabb amerikai fesztiválszereplés követ.

Ezzel együtt - mint az MTVA kiemelte - a magyar közönség "sem marad Félvilág nélkül". A filmet február 18-tól a budapesti és vidéki art mozik is műsorra tűzték. Március első hetében pedig a II. Magyar Filmhét közönsége is megtekintheti a Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével készült alkotást - tették hozzá.

A film a Magyar Mecenatúra Program támogatásával készült - olvasható a közleményben.

A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. Szász Attila és Köbli Norbert előző közös munkája, A berni követ tavaly szintén Montreálban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×