eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ma lesz A Dal második középdöntője

Hat angol és három magyar nyelvű dal hangzik el A Dal szombati második középdöntőjében, ahonnan újabb négy produkció jut a február 27-i döntőbe. Most szombaton adják át A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díjat is.

A Duna és a Duna World csatornán 19 óra 40 perctől élőben látható második középdöntőben kilenc előadó áll színpadra, közülük három a szakmai zsűri és a nézők pontozásának eredményeként, egy a közönség szavazataival kerül a fináléba.

A zeneszerző Szabó Zé két munkája is versenyez szombaton: az egyiket az első elődöntő győztese, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) adja elő, a dal címe Pioneer; a másikat pedig Nika (Veres Mónika), az ő előadásában az Emlékkép lesz hallható.

Szövegíróként szintén két dalt jegyez a szombati mezőnyben Johnny K. Palmer, aki tucatnál is több dalhoz írt már angol szöveget A Dal négy éve íródó történetében. Ezúttal Vásáry André (Why), valamint Berkes Olivér és Tóth Andi (Seven Seas) énekli szövegeit, utóbbi dalba zeneszerzőként is besegített a szerző Kovacsics Ádámnak.

Az említettek mellett most szombaton lép színpadra a ByTheWay (daluk címe: Free to Fly), az Egy Másik Zenekar (Kéne közös kép), Gáspár Laci (Love and Bass), a Parno Graszt (Már nem szédülök) és a Passed (Driftin') is.

Extra produkcióként a közönség Zséda és Demjén Ferenc duettjét láthatja és hallhatja.

A szombati középdöntőben jelentik be, hogy ki kapja A Dal 2016 Legjobb Dalszövege díjat. Az elismerést a műsor történetében most adják át először, a győztesről a közönség és a szakmai zsűri dönt.

Az idei dalválasztó műsor zsűrijében Zséda többszörös Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas énekes; Frenreisz Károly, a Skorpió együttes vezetője, a Metro és az LGT egykori alapítója; Pierrot zenei producer és előadó; valamint Both Miklós zeneszerző, énekes, előadó, a Napra és a Both Miklós Folkside alapítója szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség: a nézők A Dal 2016 applikációval ingyen pontozhatnak és szavazhatnak a produkciókra, az adás ideje alatt a verseny honlapján (mediaklikk.hu/adal) is lehet voksolni, emellett megmaradt a hagyományos, sms-ben történő pontozás és szavazás lehetősége. A nézők az egyes produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontozhatják kedvenceiket. Ezeket a pontszámokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy szakmai zsűritag pontjaihoz. Ez alapján három dal és előadó kerül a döntőbe, emellett a közönség további egy számot juttathat tovább a kedvenc produkció sms-kódjának elküldésével.

A Dal 2015 műsorvezetője Tatár Csilla és Harsányi Levente.

Az egy héttel ezelőtti első középdöntőből a zsűri döntése alapján Petruska (Trouble in My Mind), Oláh Gergő (Győz a jó) és a Kállay Saunders Band (Who We Are), a közönség szavazataival a Mushu (Uncle Tom) már bejutott a döntőbe.

A nézők idén is voksolhatnak a dalokhoz készült akusztikus verziókra: online szavazáson dől el, melyik dal nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját. A hangfelvételeket a Petőfi Rádió játszotta le, a videók A Dal 2016 hivatalos oldalán érhetők el. A győztes díja idén is egy akusztikus koncert a Petőfi Rádió sorozatában. A jelölt pályaművekből bárki készíthetett remixet, ezeket előbb a Soundcloudra kellett feltölteni, majd ennek linkjét elküldeni február 15-ig a dalremix@mtva.hu címre. A legjobb öt remixet a Petőfi Rádió szakmai zsűrije választja ki, az alkotók további bemutatkozási lehetőséget kapnak a Petőfi Rádió és a Petőfi TV adásaiban, valamint a www.petofilive.hu oldalon.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal végső szakaszába került 30 dalból a három elődöntőn át összesen 18 jutott a középdöntőkbe. A február 27-i fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Az érdeklődők extra tartalmakat találnak A Dal megújult honlapján, a mediaklikk.hu/adal oldalon, valamint a produkció Facebook oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×