eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiállítás nyílt nevelőotthonokban élő gyerekek munkáiból

Nevelőotthonokban élő gyerekek munkáiból nyílt háromnapos kiállítás a paksi Energetikai Szakközépiskolában kedden.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes elmondta: az elmúlt 23 évben több mint ötezer gyereket fogadtak be otthonaikba, amelyekből ma már 83 működik Erdélyben.

Volt, aki csak egy-két évet, mások 10-12 esztendőt töltöttek a Szent Ferenc Alapítványnál. Ezeknek a gyerekeknek életet, reményt adtunk. Köszönöm, hogy segítettetek, hogy életeket tudjunk menteni - fogalmazott.

Böjte Csaba Trianon legnagyobb hibájának nevezte, hogy megszakította az élő személyes kapcsolatot.

Egy ilyen kapcsolat, mint a rajzpályázat, behálózza, élő szövetté teszi nemzetünket - fogalmazott, hozzátéve, minden szál, amely összeköt, értéket jelent, közösséget alkot.

Jendrolovits Gábor vállalkozó, a nevelőotthonokban élő gyerekek megsegítését szolgáló Mikulás-túra névre keresztelt adományakció szervezője elmondta: tavaly decemberben hattonnányi élelmiszert gyűjtöttek a gyerekek számára.

A gyerekek évről-évre rajzokkal köszönték meg a segítséget. Ebből született hat éve a rajzpályázat, négy esztendeje pedig az esszépályázat. Az értékelést az Energetikai Szakközépiskola diákjai és pedagógusai végzik. A legjobb munkák készítői tavasszal kapják meg jutalmukat - közölte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×