Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiállítás nyílt nevelőotthonokban élő gyerekek munkáiból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nevelőotthonokban élő gyerekek munkáiból nyílt háromnapos kiállítás a paksi Energetikai Szakközépiskolában kedden.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes elmondta: az elmúlt 23 évben több mint ötezer gyereket fogadtak be otthonaikba, amelyekből ma már 83 működik Erdélyben.

Volt, aki csak egy-két évet, mások 10-12 esztendőt töltöttek a Szent Ferenc Alapítványnál. Ezeknek a gyerekeknek életet, reményt adtunk. Köszönöm, hogy segítettetek, hogy életeket tudjunk menteni - fogalmazott.

Böjte Csaba Trianon legnagyobb hibájának nevezte, hogy megszakította az élő személyes kapcsolatot.

Egy ilyen kapcsolat, mint a rajzpályázat, behálózza, élő szövetté teszi nemzetünket - fogalmazott, hozzátéve, minden szál, amely összeköt, értéket jelent, közösséget alkot.

Jendrolovits Gábor vállalkozó, a nevelőotthonokban élő gyerekek megsegítését szolgáló Mikulás-túra névre keresztelt adományakció szervezője elmondta: tavaly decemberben hattonnányi élelmiszert gyűjtöttek a gyerekek számára.

A gyerekek évről-évre rajzokkal köszönték meg a segítséget. Ebből született hat éve a rajzpályázat, négy esztendeje pedig az esszépályázat. Az értékelést az Energetikai Szakközépiskola diákjai és pedagógusai végzik. A legjobb munkák készítői tavasszal kapják meg jutalmukat - közölte.