Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Thinking Out Loud lett az év dala - Grammy-díjak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ed Sheeran - Thinking Out Loud (dalszerzők: Ed Sheeran és Amy Wadge) nagy sikere kapta az év dalának járó elismerést az 58. Grammy-díjkiosztó gálán.

Az eredményt Stevie Wonder a helyi idő szerint hétfő este Los Angelesben tartott ceremónián ismertette a braille-írással nyomtatott papírlapról.

A győztes dal mellett jelöltek voltak még Kendrick Lamar - Alright (dalszerzők: Kendrick Lamar, Kawan Prather, Mark Anthony Spears és Pharrell Williams), Taylor Swift - Blank Space (dalszerzők: Max Martin, Shellback és Taylor Swift), Little Big Town - Girl Crush (dalszerzők: Hillary Lindsey, Lori McKenna és Liz Rose), Wiz Khalifa és Charlie Puth - See You Again (dalszerzők: Andrew Cedar, Justin Franks, Charlie Puth és Wiz Khalifa).

Az év albuma, az év felvétele és az év legkiemelkedőbb új előadója mellett ez a legfontosabb kategória, amelyben kiosztják az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését.

Taylor Swift - 1989 című lemeze az év albuma

Taylor Swift - 1989 című lemeze kapta az év albumának járó elismerést az 58. Grammy-díjkiosztó gálán.

Az év dala, az év felvétele és az év legkiemelkedőbb új előadója mellett ez a legfontosabb kategória, amelyben kiosztják az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését.

Jelöltek voltak még Alabama Shakes - Sound & Color, Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly, Chris Stapleton - Traveller, The Weeknd - Beauty Behind The Madness.

Az Uptown Funk lett az év felvétele

A brit Mark Ronson és az amerikai Bruno Mars kapta az Uptown Funk szerzeményért év felvételének járó elismerést.

Az év albuma, az év dala és az év legkiemelkedőbb új előadója mellett az év felvétele a legfontosabb kategória, amelyben kiosztják az amerikai zenei szakma legrangosabb elismerését.

Jelöltek voltak még: D'Angelo és a The Vanguard - Really Love, Ed Sheeran - Thinking Out Loud, Taylor Swift - Blank Space és The Weeknd - Can't Feel My Face című felvétele.